Izvor: bsc happy
05.11.2023 u 20:33
0

Medeni kolač je klasik: Evo recepta za najslađi kolači

Donosimo vam recept za neodoljivu poslasticu

Mazi slaži i smaži Lep sitni kolac koji je izdasan pogodan za sve proslave.

Sastojci Količina
Medene gotove kore 1 pakovanje
šećer 200gr
Mleveni orasi 100gr
Vode 400ml
Maslac 200gr
Cokolade mlecne 100gr plus 2 kasike kakao
Mleveni keks 300gr
Cokolada za glazuru 100gr
Ulje 3 kasike

Kako pripremiti
Slaži, maži i za Staviti na vatru šećer, maslac i vodu. Kada provri kuvati dva minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu. Ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi. Skloniti, pa dodati mleveni keks i sve izmešati. Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom. Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura. Filovati dok je fil još vruć. Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako. Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano je otopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko i brzo promešati. Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač da se glazura ujednači svuda. Ostavite kolač da odstoji, pa secite i služite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter