Izvor: KURIR
11.11.2023 u 09:27
0

PROVERENO DELUJE: Domaći sirup za suvi kašalj i bronhitis

Recept za ovaj domaći sirup protiv suvog kašlja i bronhitisa prenosi se na ovim prostorima s kolena na koleno jer je veoma efikasan i brzo se sprema.

I Vasa Pelagić, lekar i narodni prosvetitelj, u svojoj knjizi „Pelagićev narodni učitelj“, u odeljku o zdravom povrću, za rotkvu kaže da je toliko zdrava da bi svaka kuća morala da je ima, naročito u vreme kada haraju virusi.

Visok sadržaj složenih ugljenih hidrata, zahvaljujući kojima ne dobijamo višak kilograma, kao i minerala kao što su: kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe i kalijum. Takođe, crna rotkva sadrži visoku koncentraciju eteričnih ulja, koja blagotvorno utiču na rad creva.

ŽENA UMRLA OD LEKA ZA MRŠAVLJENJE: Pila ga da uđe u haljinu za ćerkino venčanje

A evo kako se pravi domaći sirup za kašalj i bronhitis

Potrebno je

* 1 crna rotkva srednje veličine

* 2 kašike kvalitetnog, domaćeg meda

Priprema

Rotkvu dobro operite i osušite. Ako nije ravna, isecite malo donji deo, da stoji ravno. Odsecite gornji deo, koji će nam kasnije zatrebati. Napravite udubljenje u rotkvi, ostavite zidove debljine oko 2 santimetra. U udubljenje dodajte 2 kašike meda (da se napuni više od pola rotkve) ili 4 kašike šećera (ako ste alergični na med). Poklopite je poklopcem – gornjim odsečenim vrhom. Ostavite da prenoći. Za to vreme će se u rotkvi pojaviti lekoviti sirup, nezamenljiv u lečenju kašlja. Ujutro možete početi koristiti ovaj lekoviti sirup. Sirup protiv kašlja treba uzimati 4-5 puta dnevno, nekoliko minuta pre jela. Odrasli po 1 supenu kašiku, a deca po 1 kafenu kašičicu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter