Izvor: kurir
21.12.2021 u 14:52
0

KORISTITE MORSKU SO U SLUŽBI ZDRAVLJA

Morska so koristi se i za čišćenje disajnih puteva, a ta se metoda naziva haloterapijom. Morskom solju haloterapija se može sprovoditi na više načina: grgljajući slanu vodu, koristeći slanu vodu za ispiranje ali i inhaliranjem pare iz slane vode. Ova poslednja metoda se ujedno smatra i najdelotvornijom, jer najbrže otvara i čisti disajne puteve.

Astma, hronični bronhitis, prehlada…

Smatra se da haloterapija može pomoći u ublažavanju simptoma nekih bolesti disjanih puteva poput astme, hroničnog bronhitisa, alergija i rinitisa. Istraživanja su pokazala da su sprejevi koji sadrže morsku so, kao i ispiranje nosa rastvorom koja sadrži morsku so daju odlične rezultate u ublažavanju simptoma rinosinusitisa.

Istraživanja su sprovođena s rastvorom koja sadrži so iz Mrtvog mora, koja se zbog svojih protivupalnih svojstava pokazala zdravijom alternativom za ublažavanje respiratornih infekcija, alergija i drugih respiratornih bolesti. Uz to, minerali iz soli Mrtvog mora ublažavaju oticanje sluznica i tako smanjuju začepljenost nosa i disajnih puteva.

Grgljanje za oralno zdravlje

Morska so sadrži fluorid, a on je koristan za zdravlje zuba. Fluorid pomaže u zaštiti zuba od delovanja kiseline i sprečava razvoj karijesa. Redovno ispiranje i grgljanje mlakom vodom s morskom soli takođe ublažava bolove u usnoj šupljini, krvarenje desni, ranice u usnoj šupljini i bol u grlu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter