Izvor: kurir
17.09.2021 u 14:19
0

Nizak rast prouzrokuje veće probleme kod dece!

Nizak rast kod dece problem je koji roditelji često ne shvataju ozbiljno. To nije samo estetski problem, već može da bude pokazatelj zdravstvenih poremećaja.

„Jako je važno ići na preventivne sistematske preglede. Na taj način se deca mere i ubeležavaju, i onda lekar prati tu situaciju. Može se na vreme otkriti problem, a terapija se onda dobija u pravo vreme“, rekla je Gordana Plemić iz udruženja Roditelj.

PROČITAJTE JOŠ: Menopauza je ključna faza u životu svake žene: OVAJ SASTOJAK MORATE PROBATI!

U Srbiji više od 2.00 dece prima terapiju hormona rasta.

„Efekat terapije zavisi od uzrasta kada je postavljena dijagnoza, i maksimalne visine koja se postigne pre početka puberteta. Zato je važno da se deca upute na vreme“, objasnila je dr Maja Ješić, pedijatar endokrinolog.

PROČITAJTE JOŠ: SAVET TRENERA: Evo kako da izračunate koliki unos vode je potreban nakon treninga!

Osim lečenja, veliku ulogu igra i podrška porodice, ali i uloga zajednice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter