Izvor: Alo.rs
08.10.2020 u 13:02
0

OVO MORATE ZNATI: Ako pijete previše vode, posledice mogu biti kobne!

Od grčenja mišića do hiperhidratacije ili trovanja vodom, sve su to uzroci preteranog unosa vod

Evo koja 3 znaka vam ukazuju da remetite sistem!

Urin vam je skroz bistar

Ova boja urina ukazuje da preterujete sa unosom vode, tako vam ogranizam daje signal da je „preopterećen“ i izbacuje iz tela samo vodu. Sa druge strane, žuta boja urina ukazuje na manjak vode u ogranizmu i potrebno je pojačati unos.

Često mokrenje

SAZNAJTE JOŠ

MILO OKREĆE NOVI LIST: Pobednici imaju moju apsolutnu podršku

SVETSKA BANKA OPTIMISTIČNA: Nove pozitivne prognoze za privredu Srbije

JEZIVI DETALJI UBISTVA I SAMOUBISTVA: Marija mislila da je Milan otišao, a onda napravila KOBNU GREŠKU

EKSPERTI UPOZORAVAJU! Bore na čelu ukazuju na rizik od ove bolesti

Prosečno zdrava osoba mokri u proseku na tri do četiri sata. Ukoliko češće od toga idete u toalet, pokušajte da ređe pijete vodu.

Mišići vam se grče

Grčenje mišića je česta pojava koja se dešava zbog neravnoteže elektrolita, a što je posledica prevelikog unosa vode. Doktori savetuju da izgubljene elektrolite nadoknadimo posebnim pićima koji se u ovom slučaju propisuju. Što se tiče hrane, dobar predlog može biti banana sa slatkim puterom od kikirikija.

Šta je to hiperhidratacija ?

Posledica prevelikog unosa vode dovodi do hiperhidratacije, tada se tečnost u krvi povećava što dovodi do smanjenja koncentracije elektrolita, posebno natrijuma što dovodi do hiponatrijemije.

Posledice mogu biti kobne, prestanak rada srca, bubrega i pojavljivanje edema u plućima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter