Izvor: Tanjug
10.02.2021 u 19:04
0

STRAŠNE VESTI IZ NEMAČKE! Korona ostavlja posledice po MENTALNO ZDRAVLJE DECE!

Pokazalo se da pandemija ostavlja strašne posedice na mentalno zdravlje dece.

NAJVAŽNIJE DANAS

KORONA PRESEK: Zaraženo još 2.088 ljudi! Raste broj osoba na respiratoru

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SINOD PRESEKAO! Ovde će se birati novi patrijarh!

ANA BRNABIĆ: Pregovoramo da nabavimo „Sputnjik lajt“ (VIDEO)

BOŠNJACI KREĆU U RAT! Smeta im „Dara“, veličaju „Kvo vadis, Aida“, ponovo hoće da ukinu Srpsku

Novo istraživanje o deci u Nemačkoj sugeriše da stres i siromaštvo koje je izazvala pandemija korona virusa ostavljaju posledice na njihovom mentalnom zdravlju, posebno među onima iz siromašnih porodica, navode istraživači.

Studija Univerzitetskog medicinskog centra Hamburg-Ependorf, naime, otkrila je da svako treće dete u Nemačkoj pati od anksioznosti, depresije povezane sa pandemijom ili pokazuje psihosomatske simptome poput glavobolje ili bolova u stomaku, preneo je AP.

Prema studiji, deca i tinejdžeri iz siromašnijih porodica i oni sa migrantskim korenima su nesrazmerno pogođeni.

PROČITAJTE JOŠ: 

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE! Evo šta su otkrili naučnici o vakcini protiv kovid-19

ŠAMAR RUSIJI! „Sputnik V“ nije deo EU strategije vakcinacije

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SRBIJA PRIMER EU! BBC o sjajnim rezultatima vakcinacije kod nas

– Deca koja su bila dobro pre pandemije i osećaju se zaštićeno i prijatno u svojim porodicama dobro će proći kroz ovu pandemiju – rekla je Ulrike Ravens-Sajberer, direktorka dečje psihijatrijske klinike u univerzitetskoj bolnici, ali napominje da su bila potrebna bolja rešenja koja bi podržala i ojačala mentalno i emotivno zdravlje dece iz rizičnih porodica.

Istraživači su ispitali više od 1.000 dece stare između sedam i 17 godina i više od 1.500 roditelja od sredine decembra do sredine januara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter