Izvor: Objektiv
13.10.2021 u 21:30
0

ZA BOL U KOSTIMA: Ruska tinktura za reumu, maže se 3 puta dnevno (RECEPT)

Ključni sastojak je biljka gavez

PROČITAJTE JOŠ: Životno je ugrožen: MARKO ŽIVIĆ PROLAZI NAJTEŽI PERIOD!

Uporni bolovi u kostima i naročito zglobovima, mogu načisto da nas izmore.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO OTKRIVENA MISTERIJA: Merilin Monro se nije ubila?

A to odlično znaju svi koji pate od reume.

Zato vam predlažemo ruksu tinkturu čiji je glavni sastojak gavez. 

Gavez je retko lekovita biljka. U narodnoj medicini se najčešće koristi posle preloma kostiju, za ublažavanje reumatskih bolova, bolova u zglobovima i kostima.

Latinsko ime gaveza je Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, koren za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volov jezik.

Ova biljka ima vrlo dugačku i šaroliku istoriju upotrebe. Zbog njegove lekovitosti, u narodu se verovalo da potiče iz rajskog vrta.

Kada se primenjuje spolja, može da se koristi u vidu obloga, masti i gela. Primenjuje se i kao tinktura i čaj. Najviše je u upotrebi koren biljke, ali koriste se i listovi.

Priprema tinkture:

Staviti 100 g korena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da “odleži” na tamnom mestu 14 dana.

Promućkati svaki treći dan. Nakon 14 dana procediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mestu.

Ovom tinkturom mazati obolelo mesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Napomena: Čisti alkohol umesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom vrlo neprijatno miriše. Imajte u vidu i da je ova tinktura veoma lepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu. Pre svakog korišćenja posavetujte se sa lekarom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter