Izvor: ALO
13.06.2024 u 18:57
0

MOĆNA DEJSTVA NANE: Evo zašto je dobro imati ovu mirisnu biljku u kući

Njena višestruka korisnost i blagotvorno dejstvo su poznati još od davnina, a ova mirisna biljka ima mnogo toga da ponudi i u današnje vreme

Nana, ova osvežavajuća biljka, nije samo deo tradicionalnih recepata i mešavina čajeva. Njena višestruka korisnost i blagotvorno dejstvo su poznati još od davnina, a ova mirisna biljka ima mnogo toga da ponudi i u današnje vreme. Evo zašto je dobro imati ovu biljku u svojoj kući:

Kod problema sa varenjem

Nana je poznata po svojim blagotvornim svojstvima za varenje. Čaj od nane može pomoći u ublažavanju nadutosti, gasova i grčeva u stomaku. Takođe može olakšati simptome sindroma iritabilnog creva.

Osvežavajući miris

Sam miris nane može imati osvežavajući i opuštajući efekat. Postavljanje saksije s nanom u prostoriji može pomoći u osvežavanju vazduha i stvaranju prijatne atmosfere.

PREUKUSNE LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH: Aromatični delikates probudiće sva čula!
Borba protiv insekata

Nana ima prirodna svojstva koja odbijaju insekte poput komaraca, muva i mrava. Postavljanje sveže nane u prostoriji može pomoći u održavanju insekata podalje.

Kod glavobolje

Miris nane može imati umirujući efekat na glavobolju. Udisanje pare od kuvanja lista nane ili nanošenje nekoliko kapi nane na slepoočnice može pomoći u olakšavanju napetosti i glavobolje.

Podsticanje koncentracije

Nana može pomoći u poboljšanju koncentracije i budnosti. Njena osvežavajuća aroma može pomoći u osvežavanju uma i održavanju fokusa tokom radnih ili učenih aktivnosti.

Olakšanje respiratornih problema

Čaj od nane može pomoći u olakšanju simptoma prehlade, kašlja i začepljenog nosa. Nana ima svojstva koja smiruju iritaciju grla i olakšavaju disanje.

Sa svojim raznovrsnim koristima, nana je više od obične biljke – ona je prirodni lek i osveženje za vaš dom. Dodajte je u svoj svakodnevni život i uživajte u blagodetima koje pruža.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter