
Foto: pixabay
OVDE SVI GREŠE: Evo zašto ne treba ispirati pastu nakon kuvanja
Jedno od najčešćih pitanja prilikom pripreme testenine.
Postoji razlog zašto ne treba da ispirate pastu nakon kuvanja, i to je uobičajena greška u kod osoba koje kuvaju. Savet je i ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina, čisto je blago.
Postoji nekoliko razloga zašto testeninu ne treba prati.
Površina makarona sadrži skrob, koji im pomaže da se bolje kombinuju sa sosom. Ako operete testeninu, veći deo sosa će samo oticati sa njih, a jelo će biti suvo i bez ukusa. Italijani, poznati po svojoj ljubavi prema testenini i sposobnosti da je kuvaju, ne peru testeninu. To je zbog činjenice da koriste testeninu od durum pšenice, koja sadrži minimum skroba.
Međutim, postoje izuzeci.
Ispiranje testenine je opravdano, kada je u pitanju jefitnijij proizvod. Činjenica je da testenina od meke pšenice sadrži više skroba, pa je bolje da je operete da se ne lepi. Takođe, ako nećete odmah da jedete testeninu, već planirate da je čuvate u frižideru, možete oprati proizvode.
Visokokvalitetna testenina od durum pšenice ne treba da se pere. Ako niste sigurni da li treba da operete pastu, najbolje je da je ne perete.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso
