
Foto: Ilustracija/pixabay.com
PEKARSKI KROMPIR: Savršen prilog uz meso, uz ovaj začin jelo će biti još ukusnije
Pekarski krompir je savršen prilog uz meso, a uživaćete i samo u krompiru kao obroku.
Začinsko bilje možete da birate po želji, ali kada se ruzmarin zapeče sa njim dobijate poseban zimski ukus. Možda će vam biti interesantan i pekarski krompir na pirotski način sa slaninom i sirom. Pekarski krompir je prilog koji svi vole, pogodan je za osobe koje ne jedu ili ne vole meso. Evo kako se pravi.
POGAČICE SA SIROM I KAČKAVALJEM: Zaboravite na pekaru i napravite pecivo kod kuće
Sastojci:
2 kg krompira
200 ml ulja
4 kašike kukurznog brašna
so i biber po ukusu
grančice ruzmarina
Recept za pekarski krompir:
Zagrejte rernu, operite, oljuštite i isecite krompir:
Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isečete krompir kratko ga obarite u vodi, ocedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso
