Sastojci:
2 jajeta 2 decilitra ulja 2 male šoljice šećera 1/2 praška za pecivo 1 kesica vanilin šećera 7 šoljica brašna
Za preliv:
800 grama šecera 5 šoljica vode 1 limun
VAŽNO
HAOS NA VRAČARU SE NASTAVLJA: Još jedan deo zgrade se srušio!
DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Sa vodećom strankom delimo iste ciljeve!“
Priprema:
Jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer umutiti viljuškom, postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Od testa oblikovati kuglice, spljoštiti ih i utisnuti kako bi poprimile „oblik“ (za najbolje „otiske“ koristite rende!).
Slagati urmašice u nepodmazani pleh malo odmaknute jedna od druge, jer će narasti prilikom pečenja, i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 min. Skuvati šećer i vodu, pa dodati sok od limuna. Kuvati još oko deset min i ohladiti preliv. Pečene urmašice preliti, pa poklopiti većom tepsijom da bolje upiju preliv. Prijatno.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.