Izvor: NOVOSTI
21.04.2024 u 22:03
1

UŠEĆERENE JABUKE: Slatkiš koji vraća u detinjstvo

“Obučene” u sjajno, crveno, šećerno odelo, na drvenom štapiću prosto mame da se zagrizu. Za mnoge koji pamte ušećerene jabuke su slatkiš i simbol detinjstva, koji vraća u bezbrižna vremena.

Potrebni sastojci:

  • 7 jabuka
  • 550 g šećera
  • 180 ml vode
  • 80 g glukoznog/bombonskog sirupa
  • štapići
AKO URADITE OVO VODA NEĆE DA KIPI TOKOM KUVANJA Izbegnite nepotrebno čišćenje na najlakši mogući način

 

Priprema:

Jabuke dobro operite, pogotovu ako su voskirane. Skinite peteljke i ubrusom obrišite. Na mesto peteljki zabodite drveni štapić.

U sud sipajte šećer, vodu i glukozni/bombonski sirup. Promešajte i stavite da se kuva. Neka umereno vri oko 15-18 minuta i za to vreme nemojte da mešate. Šećer treba blago da požuti. Sklonite sa vatre, dodajte prehrambenu crvenu boju i promešajte. Uronite jabuke držeći za štapić, a onda prebacite na papir za pečenje i ostavite par minuta da se ohlade. Kada se smesa prohladi i stegne (a brzo se steže), ponovo stavite par sekundi na vatru da biste mogli sledeće jabuke da ušećerite.Umesto sirupa možete koristiti med ali je svakako preporuka da to bude ovaj bombonski sirup.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŠEĆERENE JABUKE: Slatkiš koji vraća u detinjstvo”

  1. If you aare gong for besst contents liie myself, simply ppay a quic visitt this site
    alll the time ass iit gives feature contents, thanks

    Have a look att mmy homepage sitemap

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter