Izvor: zenskimagazin.rs
09.07.2022 u 14:11
0

IDEALANA VEČERA ZA LETNJE DANE: Ultimativna salata koja zasiti, a veoma lako se pravi (RECEPT)

Čak i kada žarko želite da izgubite par kilograma, pitaćete se da li će vas salata za večeru držati sitima do jutra.

Ne želite da se probudite u 2h ujutro i da tumarate po kuhinji u potrazi za nekim grickalicama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BRZO I LAKO: Vegetarijanska pica sa tikvicama i paprikom (RECEPT)

Uz recept za salatu koji vam danas predstavljamo, to više neće biti sporno pitanje. Reč je o ultimativnoj salati za večeru koja će ubediti i najveće skeptike da je zaista dovoljno obilna da ne ogladnite u pola noći.

POTREBNO – za 4 porcije:

Za leblebije:

  • 2 konzerve leblebija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice čilija u prahu
  • 1 kašika sveže seckane majčine dušice
  • so i biber

Za pripremu kukuruza i paradajza:

  • 6 glavica mladog luka
  • 3 klipa kukuruza
  • 500 g čeri paradajza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 limeta
  • 2 kašike sveže seckanog bosiljka
  • so i biber

Za sastavljanje salate:

  • 1 glavica zelene salate
  • 2 glavice endivije
  • 2 glavice radiča
  • 4 komada kuvanih pilećih prsa
  • 2 i po šolje graška
  • ¾ šolje kozijeg sira
  • ¾ šolje ljutog sosa sa limunom i biljem

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Leblebije pomešati sa maslinovim uljem, čili prahom, majčinom dušicom, biberom i solju. Sipati ih zatim na pleh i peći u rerni dok ne porumene, oko 15 minuta. Ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi. S druge strane u posudi srednje veličine pomešati mladi luk, kukuruz, paradajz, maslinovo ulje, koricu i sok od limete, bosiljak, so i biber.

Za sastavljanje salate uzeti širu plitku posudu i staviti zelenu salatu na nju na jednom kraju. Zatim poređati radič, a na kraju endiviju. Tri zelenila bi trebalo da posudu dele na tri celine. Nakon toga preko salata staviti mešavinu sa kukuruzom i paradajzom, do nje grašak i piletinu, a na samom kraju leblebije i koziji sir. Služiti uz sos od limuna i bilja sa strane.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter