
Foto: Pixabay/Ilustracija
IDEALANA VEČERA ZA LETNJE DANE: Ultimativna salata koja zasiti, a veoma lako se pravi (RECEPT)
Čak i kada žarko želite da izgubite par kilograma, pitaćete se da li će vas salata za večeru držati sitima do jutra.
Ne želite da se probudite u 2h ujutro i da tumarate po kuhinji u potrazi za nekim grickalicama.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
BRZO I LAKO: Vegetarijanska pica sa tikvicama i paprikom (RECEPT)
Uz recept za salatu koji vam danas predstavljamo, to više neće biti sporno pitanje. Reč je o ultimativnoj salati za večeru koja će ubediti i najveće skeptike da je zaista dovoljno obilna da ne ogladnite u pola noći.
POTREBNO – za 4 porcije:
Za leblebije:
- 2 konzerve leblebija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice čilija u prahu
- 1 kašika sveže seckane majčine dušice
- so i biber
Za pripremu kukuruza i paradajza:
- 6 glavica mladog luka
- 3 klipa kukuruza
- 500 g čeri paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 limeta
- 2 kašike sveže seckanog bosiljka
- so i biber
Za sastavljanje salate:
- 1 glavica zelene salate
- 2 glavice endivije
- 2 glavice radiča
- 4 komada kuvanih pilećih prsa
- 2 i po šolje graška
- ¾ šolje kozijeg sira
- ¾ šolje ljutog sosa sa limunom i biljem
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Leblebije pomešati sa maslinovim uljem, čili prahom, majčinom dušicom, biberom i solju. Sipati ih zatim na pleh i peći u rerni dok ne porumene, oko 15 minuta. Ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi. S druge strane u posudi srednje veličine pomešati mladi luk, kukuruz, paradajz, maslinovo ulje, koricu i sok od limete, bosiljak, so i biber.
Za sastavljanje salate uzeti širu plitku posudu i staviti zelenu salatu na nju na jednom kraju. Zatim poređati radič, a na kraju endiviju. Tri zelenila bi trebalo da posudu dele na tri celine. Nakon toga preko salata staviti mešavinu sa kukuruzom i paradajzom, do nje grašak i piletinu, a na samom kraju leblebije i koziji sir. Služiti uz sos od limuna i bilja sa strane.
*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KOLIKO JE DOVOLJNO, A KOLIKO PREVIŠE: Studija pokazala koji je savršen broj dece

POSLE RUČKA: Narodna verovanja od Velikog petka do Uskršnjeg jutra

KOSKE UMESTO CUCLI: Sve više mladih parova bira da ima pse umesto dece

BRAK JE ZAVRŠEN, ALI ŠTA SAD? Ima li prijateljstva posle razvoda?
