Izvor: Novosti.rs
27.11.2023 u 21:40
0

POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Osim što je ukusan predivno izgleda

Mi vam danas donosimo recept za slani rolat sa spanaćem i tunjevinom, a njegova priprema je nikad lakša.

Sastojci:

150 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

200 g spanaća

200 ml kisele vode

2 kašike ulja

konzerva tunjevine (može paprika)

posni majonez (može i posni krem sir)

Priprema:

Spanać skuvajte i procedite. Ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa promešajte. Dodajte isekcani spanać, sjedinite, pa postepeno sipajte kiselu vodu. Na kraju dodajte i ulje, promešajte, pa smesu sipajte u pleh koji ste malo nauljili i obložili pek-papirom. Rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.

Sa sve papirom urolajte i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da se ohladi. Zatim pažljivo odmotajte i premažite posnim majonezom (krem sirom), a onda i poređajte tunjevinu. Urolajte, pa pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se rolat stegne u frižideru bar tri sata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter