Izvor: 24 sedam
17.09.2024 u 07:21
0

PRIRODNI NAPITAK KAO LEK ZA PREHLADU: Limun i cimet ublažavaju najgore simptome prehlade

Sve što vam treba je ova jednostavna kombinacija sastojka

Kada se prehladimo, svi tražimo brza i efikasna rešenja koja mogu ublažiti neprijatne simptome i pomoći u našem bržem ozdravljenju.

Ono što mnogi ne znaju je da je jedan od najjednostavnijih, ali izuzetno delotvornih kućnih lekova napitak od vrele vode, cimeta i limuna.

Ovaj prirodni napitak nije samo ukusan već ima i brojne zdravstvene prednosti koje mogu poboljšati vaše opšte stanje kada se borite sa prehladom.

Kako deluje ovaj napitak?

1. Vrela voda

Kada se prehladite, važno je da ostanete hidrirani i topla tečnost može pomoći u ublažavanju simptoma poput grlobolje i začepljenog nosa. Vrela voda pomaže u otvaranju sinusa i smanjuje nelagodnost u grlu.

2. Cimet 

Ovaj začin nije samo ukusan dodatak, već ima i brojne zdravstvene koristi. Cimet je poznat po svojim antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima, pa može pomoći u borbi protiv infekcija i smanjenju upala. Takođe, cimet može poboljšati cirkulaciju i varenje, što može biti korisno tokom bolesti.

3. Limun

Limun je bogat vitaminom C, koji je ključan za jačanje imunološkog sistema. Ovaj vitamin pomaže telu da se bori protiv infekcija i može ubrzati proces ozdravljenja. Pored toga, limunova kiselina može pomoći u razgradnji sluzi i olakšati disanje.

Kako pripremiti napitak

Sastojci:

  • 1 šolja vrele vode
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • Sok od pola limuna (ili po ukusu)

Uputstvo:

  • Zagrejte vodu do ključanja.
  • U toplu vodu dodajte mleveni cimet i dobro promešajte.
  • Iscedite sok od pola limuna u vodu i ponovo promešajte.
  • Ostavite napitak da se malo ohladi pre nego što ga popijete
  • Kada i kako ga koristiti?

    Pijte ovaj napitak dok je još topao, najmanje dva do tri puta dnevno, kako bi bio što delotvorniji. Možete ga piti ujutru, popodne i pre spavanja.

    Ako vam je potrebno dodatno olakšanje, dodajte malo meda u napitak, med je poznat po svojim umirujućim svojstvima i može dodatno ublažiti bol u grlu.

    Ovaj jednostavan, ali efikasan napitak ublažiće simptome prehlade. Naravno, ako oni potraju ili se pogoršaju, obavezno se posavetujte sa lekarom.

    U međuvremenu, uživajte u ovom ukusnom napitku i pružite svom telu podršku koja mu je potrebna da se vrati u formu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter