Izvor: Lepote Srbije
29.07.2024 u 10:44
0

TRIK ZA KUVANJE KUKURUZA: 15 minuta pripreme uz jedan tajni sastojak

Da biste dobili najukusniji kukuruz šećerac u vodu dodajte jedan "tajni" sastojak.

Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kukuruz, bilo kuvani, pečeni ili kao dodatak. Ali, ako tražite nove ideje za njegovu pripremu, tu je fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u „kupki“ od maslaca.

Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nežan ukus kukuruza, će vas naterati da uzmete repete.

Ne treba vam više od 15 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.

Sastojci:

  • – 4 šolje vode
  • – 6 kukuruza
  • – 1 šolja mleka
  • – 100 grama putera
  • – 1 kašika soli

Priprema:

U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, putera i so. Kad se puter rastopio, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.

Zašto je kukuruz super namirnica?

Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakan. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.

Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja dolazi do oslobađanja molekula antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.

Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.

Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.

Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.

 

TRI OSOBE LAKŠE POVREĐENE: U Beogradu su se tokom noći dogodile dve saobraćajne nesreće
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter