
Foto: Pixabay
ZAGREJTE SE U HLADNIM DANIMA: Pored kuvanog vina u tome vam može pomoći i kuvani džin
Zimske noći i šetnje gradskim trgom podsećaju na miris kuvanog vina i medenjaka sa cimetom, kao i popularnog „kurtoš“ kolača.
Međutim, na novosadskom „Zimzelendu“ sada imate mogućnost da probate i nekoliko novina kao što su kuvana rakija i kuvani džin, za sve koji žele da se dodatno zagreju u hladnim danima.
U nastavku vam donosimo recepte za ove napitke
Za kuvani džin će vam biti potrebno
-1 litar vode;
-1 litar soka od kvalitetne jabuke;
-džin 0.7l boca;
-3 štapića cimeta;
-15 karanfilića;
-1 pomorandža;
-1 kašika meda.

Način pripreme
Očistite pomorandžu od kore u uscedite sok iz nje. Pomešajte sok od pomorandže sa sokom od jabuke, vodom, medom i začinima. Zagrejte sve sastojke oko 20 minuta bez ključanja. Zatim, polako dodajte džin u malim količinama. Sve to kuvajte 10 minuta.
Za kuvanu rakiju će vam trebati sledeći sastojci
-1 kašika šećera;
-200ml rakije;
-100ml vode.
Način pripreme:
U džezvu staviti šećer da se istopi, pomešati. Zaliti rakijom, razblažiti vodom. Ostaviti da uzvri i sipati u čaše.
Za kuvano vino nabavite
-1 litar crnog vina;
-1 paketić kore cimeta ili kesica mlevenog;
-nekoliko karanfilića;
-150-200 ml vode;
-5-7 kašičica šećera;
-kora pomorandže.
PRESTANITE DA JEDETE ZBOG STRESA: Ovo su mali saveti namenjeni samo za vas
Način pripreme
U vodu rastopiti šećer, dodati cimet, karanfiliće, krišku pomorandže i kuvati dok pola vode ne ispari. Uliti vino i zagrejati do ključanja.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

POTAŽ OD BUNDEVE: Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu

SVETA BILJKA: Bosiljak – lekovit i božanski moćan začin

ZALOGAJI KOJI SE PAMTE: Pão de queijo – brazilski hleb sa sirom

RECEPT DANA: Saltimboka od rimske teletine
