Izvor: KURIR.ZDRAVLJE
30.08.2024 u 20:45
0

ZELENO POVRĆE KOJE MOŽEMO JESTI SIROVO: Čuva imunitet i zdravlje srca

Ako želite da u svoje obroke i napitke dodate sveže, hranljive namirnice pune vitamina, postoji nekoiliko biljaka čiji listići imaju odličan ukus i kada se jedu sirovi, a prepuni su zdravstvenih koristi. Izdvajamo pet biljaka koje su omiljene mnogima.

Spanać

Spanać je jedan od jestivih listova koji se najviše konzumiraju. Njegov blag ukus i hrskava tekstura čine ga savršenim za salate ali i smutije smutija. Prepun je vitaminima A, C i K, kao i gvožđa i kalcijuma, a takođe je i moćan izvor esencijalnih hranljivih materija.

Zelena salata

Zelena salata je osnovna namirnica u nekoliko jela. Sastoji se od 95 odsto vode i ima malo kalorija, što ga čini odličnim za one koji žele da izgube višak kilograma. Zelena salata je takođe bogata kalijumom, što je čini korisnim za kontrolu nivoa krvnog pritiska.

OVO VOĆE I POVRĆE JE NAJVIŠE PRSKANO PESTICIDIMA: Nutricionistkinja otkrila koji su prirodni načini uklanjanja sa namirnica

Peršun

Listovi peršuna se mogu jesti sveži ali i osušeni. Možet ih dodavati u razna jela, salate i smutije. Prepun je vitamina A, C i K, a daje osvežavajući ukus salatama i prelivima. Pozitivno utiče na varenje i zdravlja srca.

Listovi nane

Poznata po svom osvežavajućem naletu ukusa, menta može poboljšati varenje, boriti se protiv prehlade i poboljšava oralno zdravlje. Njene listove možete dodavati u salate, sosove, deserte, smutije, čajevi, limunade druga pića.

Bosiljak

Listovi bosiljka su jestivi i nude mnoštvo zdravstvenih prednosti. Može poboljšati varenje, smanjiti upalu, poboljšati zdravlje srca i pomoći u kontroli težine. Možete ih dodati u čaj, sipati na picu ili umotaje, kao i u jela kao što su supe, sosovi, pomfrit itd.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar