Izvor:
21.08.2019 u 10:50
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Od 19. decembra neće biti gužve, u saobraćaj se pušta i deonica auto-puta Surčin-Obrenovac“! (VIDEO)

Ministarka građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović gostovala je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" gde je kazala koliko je autoput "Miloš Veliki" važan, i dodala da Srbija nije ista i da se razvija, podsećajući da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno 300 kilometara autoputeva, te da je sve to urađeno velikim i napornim radom.

Navela je da bi svi trebalo da budemo srećni zbog svakog izgrađenog kilometra autoputa, jer će ga, dodala je, koristiti svi građani Srbije.

– Na putu do Obrenovca ima više vozila jer svi hoće ka Čačku da idu auto-putem "Miloš Veliki" umesto Ibarskom magistralom – kazala je potpredsednica Vlade koja ističe da od 19. decembra više neće biti gužve pošto se u saobraćaj pušta i deonica auto-puta Surčin – Obrenovac.

– Sve to govori o napretku. Napredak se gleda po broju puteva. Autoput se pravi zbog građana. Mi objašnjavamo zašto gradimo autoput. To radimo zbog svih nas, a ne zbog političke partije – kazala je ona.

S obzirom na to da se ovaj projekat pored pozitivnih komentara, suočava i sa onim negativnim Zorana je rekla da ne mari za one lošije.

Kada se radi infrastruktura, odnosno put, on se radi u odnosu na potrebe regiona ili zemlje. Svaki autoput je nailazio na kritike. Da li je to emotivna frustracija tih ljudi, ja ne znam. Put kada se planira, on se planira sa potrebama zemlje. Srbija je mala zemlja. Naša povezanost sa regionom napreduje zbog toga, a sa njima nismo bili povezani sa njima do 2014, 2015 . Sa 300 km koje smo odradili, vratili smo zainteresovanost investitora da ovde ulažu, i lakše. Svaki put je isplativ. Već nekoliko godina pripremamo zemljište kako bi se radilo. Otvaranje autoputa je događaj važan za celu zemlju. Svađanje sa autoputem je mnogo glupo. Miloš Veliki povezuje Srbiju, povezuje naše ljude. Otvaranjem ovog autoputa činimo mnogo i za bezbednost. Put je bolji život. kaže Mihajlovićeva.

Novembra 2021. brzim vozom ćemo ići Beograd-Novi Sad 200 km/h. ta deonica će biti kompletno gotova. Srbija nikad nije imala vrzu prugu. 500 km pruga smo rehabilitovali. Železnica mora da izgleda potpuno drugačije,. Postoji nekoliko linija koje su sređene, ali to nije još uvek dovoljno. Resnik – Valjevo deonicu smo završili. Za 2,5 god ćemo moći da idemo brže, prosečna brzina će biti od 100 do 110 km/h.

Polemika oko novog imena Koridora 11 zapalila je društvene mreže, te je ministarka prokomentarisala ovu temu.

– Jasno. Nailazi na kritike od male grupe ljudi. Ali, ponavljam, svađanje sa autoputem je glupo – kratko je rekla Mihajlovićeva.

Ona je za sam kraj najavila novine.

– Ono što je novo jeste to da ćemo početi od ove godine, a to će biti najviše u naredne dve, rehabilitovaćemo 5000 km magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva – kazala je ona.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter