Izvor:
21.08.2019 u 10:51
0

GORAN VESIĆ ZA TV HEPI: Automobili i tramvaji od 1. septembra ponovo u Karađorđevoj! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije je bio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je istakao da je postavljanje tramvajskih šina u Karađorđevoj ulici završeno, te i da se radovi odvijaju po planu, kao i da će automobilski i tramvajski saobraćaj kroz tu ulicu početi da se odvija 1. septembra.

On je dodao da će se posle tog roka nastaviti sa preostalim radovima na uređenju trotoara i okolnog terena, kao i Savskog keja koji će biti uređen do januara 2020. godine.

Otvara se Trg Republike. Na trgu Republike ćemo posaditi 53 stabala, imamo 19 stabala više, sve što kažu stručnjaci će biti određeno. Počinjemo i rekontrukciju Bulevara Patrijarha Pavla, koji vodi od Rakovice prema mostu na Adi. Za vreme rekonstrukcije će saobraćaj ići normalno. Prošle godine smo izmestili tok topčiderske reke… Za duže od god dana dobićemo četiri saobraćajne trake.

Zamenik gradonačelnika je naveo da će na Savskom keju biti formiran travnjak i posadjena nova stabala, žbunje i ukrasno bilje, kao i urbani mobilijar, te da će za potrebe navodnjavanja i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda biti postavljeno više od 2.000 metara infrastrukturnih vodova.

Savski kej će biti uređen na delu od Brankovog mosta do kraja Beton hale na površini od oko jedan hektar. Biće uređene zelene parkovske površine i pešačke staze, postavljeno dečije igralište, dok će biciklistička staza duž celog poteza biti širine od 2,5 do 3,5 metra i predstavljaće deo biciklističkog koridora Dorćol-Ada Ciganlija – rekao je Vesić.

On se dotakao i zgrade bivše železničke stanice, koja će uskoro biti pretvorena u Muzej grada Beograda.

Biće rekonstruisana. Narednih nedelju dana počinjemo sa rekonstrukcijom savskog trga, on će biti završen uskoro, pešački trg. Važno je da kažem da saobraćaj u tim momentima neće biti zaustavljen. U budućnosti će Savski trg biti jedan veliki pešački trg. Prvo ćemo raditi obode, pa sredinu, u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji. Inače tamo neće biti muzej železnice. To nikada i nije bila ideja, ali nije isključeno da će to biti muzej Srpskog srednjeg veka. Neće biti komercijalnog sadržaja. Ali, svakako će to biti mesto gde će se ukrštati dve linije metroa. Biće veći od trga Republike.

Za sam kraj gospodin Vesić je otkrio da će grad Beograd nastaviti da gradi vrtiće, kao po planu.

Nastavićemo da gradimo vrtiće i u narednim godinama i nije daleko dan kada će i predškolsko obrazovanje postati obavezno, što znači da ćemo morati da imamo mesta u vrtićima za svu dece. Pre tri god smo uveli sistem privatnih vrtića, što se pokazalo kao veoma dobra stvar – izjavio je on.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter