Izvor: kurir
28.04.2024 u 18:31
0

KIM DŽONG UN TESTIRAO RAKETE KOJE MOGU DA POGODE SEUL: Zapad strahuje da bi NOVO ORUŽJE moglo uskoro da završi u ruskim rukama

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je testiranje nove rakete koja bi mogla da se koristi za napad na južnokorejsku prestonicu Seul!

– Višecevni raketni bacač kalibra 240 milimetara ima procenjeni domet između 40 kilometara i 60 kilometara i sposoban je da donese stratešku promenu u jačanju artiljerijske snage Korejske narodne armije – navela je severnokorejska agencija KCNA.

Novo oružje je prethodno testirano u februaru.

– Severna Koreja može da stavi čitavu oblast Seula u svoje strelište ako se te rakete ispaljuju sa prve linije fronta – rekao je za Blumberg naučni saradnik na Institutu za političke studije Asan u Seulu Jang Uk i dodao da bi Pjongjang mogao rakete da izvozi u Rusiju.

Jang je ranije rekao da je pretnja od novih raketa mala u poređenju sa drugim oružjem koje je severnokorejska vojska već nabavila – uključujući balističke rakete kratkog dometa KN-23 i artiljerijske sisteme od 600 mm.

RUSIJA PRETI ZAPADU ŽESTOKOM ODMAZDOM NA EVENTUALNU ZAPLENU RUSKE IMOVINE! Zaharova se oglasila: „Naša domovina nije na prodaju“

 

 

– Pokušaj Severne Koreje da predstavi svoj novi sistem kao navođeno oružje ne podiže značajno nivo pretnje – rekao je Jang.

Sajmon Majls, docent na Sanfordskoj školi javne politike, rekao je za BI da bi imalo savršenog smisla da Severna Koreja razvije i proda nove rakete Kremlju, iako kvalitet nije tako visok.

– Kvalitet će biti nizak, ali verovatno dovoljno dobar za potrebe Rusije. Kladim se da će cena biti atraktivna – rekao je Majls.

Kim Džong Un, podsetimo, nedavno je nadgledao i salvu projektila ispaljenih iz „supervelikih“ višecevnih lansera raketa koja je simulirala nuklearni kontranapad na neprijateljske ciljeve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter