Izvor:
18.11.2018 u 17:19
0

AMSS SAOPŠTAVA: Molimo vozače da uključe dodatan oprez zbog snega!

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da budu oprezni za volanom i da sporije voze zbog snega, koji, iako se još ne zadržava na kolovozu, može da izazove proklizavanje vozila, a samim tim utiče i na povećan broj saobraćajnih nezgoda.

Pored vremenskih prilika, do sporije vožnje dovode i mnogobrojni radovi i postavljena saobraćajna signalizacija.

U saopštenju AMS S-a se podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

U tom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta, osim na Horgošu II, prema Mađarskoj, gde se vozila zadržavaju oko sat vremena.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na teretnim terminalima čeka se od 60 do 240 minulta – na Horgošu 90 minuta, na Gradini 60 minuta, na Batrovcima 240, na GP Šid 180, kao i na GP Bačka Palanka 180 minuta.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Auto-moto savez Srbije AMSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter