Izvor: Espreso.rs
13.04.2024 u 15:46
0

BUDIMO VESELI U DRUŠTVU NAJBLIŽIH: Otvoreni „Beogradski dani porodice“, Beograđane čekaju DVA MESECA zabave

Danas u podne predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić proglasio je zvanično otvorene „Beogradske dane porodice“ koji će trajati do 15. juna.

Prošle godine, kada smo tu manifestaciju ozvaničili kao manifestaciju od posebnog značaja za Grad Beograd ona je trajala samo jedan vikend. Obećao sam da će Dani porodice da traju mnogo duže. Ove godine će oni trajati dva meseca, i mislim da način na koji ćemo prići porodici, način na koji ćemo prići jedni drugima, način na koji ćemo pokušati da pokažemo jednu vrstu ljubavi koje je, u današnje vreme, sve manje zbog brzine života, ono što treba da karakteriše i ovu manifestaciju, jeste nešto što karakteriše ovaj naš lep i beo grad – rekao je Šapić.

 

Od Terazijske česme do Кalemegdanske tvrđave, zatim gornji i donji Кalemegdan, Park vojvode Vuka, pa do Studentskog parka i sve sporedne ulice oko Кnez Mihailove jesu mesta gde će biti održavani pomenuti događaji. Većina sadržaja biće realizovana vikendima, ali će i tokom radnih dana narednih osam nedelja biti mnogo zanimljivih sadržaja.

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ MIODRAG TODOROVIC/ nr

Šapić je istakao da će u naredna dva meseca na više lokacija u gradu biti realizovan veliki broj koncerata i drugih događaja.

– Pokušaćemo da zadržimo tradicionalne stvari koje gube trku sa vremenom. Biće mnogo kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da predstave Beograđanima i svima koji borave u prestonici sve što smo pripremili. Beograd će uložiti velika sredstva i energiju da ova manifestacija postane prava tradicionalna manifestacija i nešto po čemu će Beograd i Beograđani postati prepoznatljivi. Želim vam puno radosti, lepog raspoloženja – istakao je Šapić.

Iz organizacije je najavljeno oko 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, veliki luna park na Кalemegdanu, više od 100 koncerata klasičnih džez, bluza, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

Biće i više od 350 muzičkih izvođača, preko 50 uličnih zabavljača, 40 plesača, 100 likovnih umetnika, kao i kulturno-umetnička društva koja dolaze iz čitave Srbije.

Poseban akcenat biće stavljen 15. maja na Međunarodni dan porodice, kada će biti dodeljene i plakete u znak zahvalnosti svima što su svojim učešćem podržali manifestaciju.

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog save, КUD „Dimitrije Кoturović“, ansambl „Beli anđeo“ i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda. Večeras od 18 sati biće organizovan koncert na kojem će nastupati sestre Marija i Marina Gobović i plesna grupa „Una Saga Serbika“.

 Uživajte ova dva meseca, čuvajte jedni druge, vodimo računa jedni o drugima jer Beograd jeste oduvek bio grad otvorenog srca, širokog zagrljaja i ruku i mi ćemo se tako i ubuduće ponašati rekao je Aleksandar Šapić i dodao: „Neka nam je sa srećom, nek su nam sa srećom Beogradski dani porodice i živeo Beograd“, poručio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter