Izvor:
03.10.2017 u 19:13
0

TRUJU DECU PO BEOGRADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA: Sedmoro zbrinuto u Tiršovoj!

Sedmoro dece iz četiri beogradske osnovne škole u ponedeljak je u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti u Tiršovoj zbrinuto zbog trovanja. Deca su nakon toga puštena na kućno lečenje.

Međutim, taj broj se u međuvremenu znatno uvećao i do sada je prijavljeno preko 20 slučajeva trovanja.

Na zdravstvene probleme žale se deca iz osnovnih škola: "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević", sve četiri sa područja Beograda.

Tog dana na meniju su bile špagete bolonjeze, iste firme za ketering. Firmu koja je zadužena za hranu danas je nemoguće dobiti, niko se ne javlja ni na jedan dostupan broj telefona.

– O ovom slučaju obavešten je Gradski zavod za javno zdravlje, koji će obaviti sanitarni nadzor u školama – rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je do sada zabeleženo preko 20 slučajeva trovanja i da bi taj broj mogao porasti do kraja dana.

– Naše ekipe su na terenu, uzimaju se uzorci iz sve četiri škole. Tačan uzrok trovanja znaćemo za 5 dana – rekla je epidemiolog Biljana Begović Vuksanović.

I u školama su potvrdili informaciju o trovanju dece.

– Dva učenika iz naše škole su bila u Tiršovoj, žalili su se na bolove. Danas neka deca nisu došla na časove, pratimo situaciju – kaže direktor Osnovne škole "Braća Baruh" sa Dorćola, Dragomir Ivanović.

Informer.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter