Izvor: Objektiv.rs
10.10.2022 u 16:53
0

Ovim rečima PIKSI podigao Srbiju pred meč sa Portugalom! Ta UTAKMICA je već postala legendarna

Za nešto više od mesec dana počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se po prvi put održati u jednoj tako maloj zemlji kao što je Katar.

Kao što je poznato reprezentacija Srbije će učestvovati na Mundijalu, a ona je svoje mesto među 32 najbolje ekipe na planeti obezbedila na čuvenoj utakmici u Lisabonu

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tog sada već legendarnog meča u razgovoru za “ATV” iz Banjaluke prisetio se reprezentativac Srbije, Marko Grujić.

Grujić je svoj razgovor za “ATV” počeo sa onim što je Dragan Stojković Piksi doneo reprezentaciji, odnosno, šta je sve uradio.

– Doneo nam je ozbiljnost, ali je nama igračima dao slobodu da radimo ono najbolje što znamo, a to je da igramo fudbal od noge do noge. Veče uoči utakmice sa Portugalom u Lisabonu, na video sastanku, samo nam je rekao “Momci, nećemo se mi braniti ovde. Igraćemo fudbal. Ako budemo igrali onda imamo šanse da damo gol, a budemo li se branili nećemo doći ni do prilike da postignemo gol”.

SJAJAN ŽREB ZA ORLOVE! Srbija protiv Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije u borbi za EURO 2024

– Tako je i bilo. Primili smo onaj gol na početku. Ranijih godina reprezentacija bi dosta pala, u takvom trenutku, ali mi smo se digli, nastavili da igramo fudbal i dali gol. Na kraju, namestilo se u zadnjem minutu da dođe taj centaršut, Mitar na drugoj stativi i ta pobeda – rekao je Marko Grujić za ATV.

Naravno, jedan od najzaslužnijih za tu pobedu u Portugaliji jeste bio i Aleksandar Mitrović koji je postigao gol na samom kraju utakmice, kada je odlično reagovao posle centaršuta Dušana Tadića.

– Mitrović je u šesnaetercu neverovatan. I van kaznenog prostora je odličan, ali je unutra jedao od najboljih napadača na svetu – rekao je Grujić, koji se potom osvrnuo i na njegov razgovor sa Pepeom, njegovom saigraču u Portu i štoperu Portugalije.

– Pričao sam sa Pepeom nakon utakmice u Lisabonu. On je neverovatno bitan za reprezentaciju Portugalije, kao što je bitan i za Porto. Bukvalno je, i sa 39 godina, produžena ruka trenera i u klubu i u reprezentaciji. Uz njega je i Ruben Dijaš daleko bolji igrač u toj zadnjoj liniji Portugala. Ovde je bila velika drama nakon naše pobede. Išlo se do te mere da se razmišljalo o smeni selektora i da sa drugim selektorom krenu u baraž. Na kraju su uspeli da se domognu Mundijala, a bili su naprosto oduševljeni našom predstavom u Lisabonu. Veoma cene naše igrače, a naročito Tadića i Mitrovića. Uverili su se da smo odlična fudbalska ekipa i da ćemo biti veoma jaki na Mundijalu – ističe Grujić.

Ovaj rezultat reprezentacije i jeste jedan od najboljih u našoj novijoj istoriji. Izboriti plasman na Svetsko prvenstvo i to pobedom protiv najvećeg konkurenta na njihovom terenu, nije mala stvar…

– Rezultat u Lisabonu je ogledalo reprezentacije. Naravno, da svi, zajedno sa navijačima, očekujemo i nadamo se da ćemo proći grupnu fazu. Postavili smo neke kriterijume ispod kojih nećemo ići i moramo se izboriti za drugu fazu. Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, a sa Kamerunom i Švajcarskom možemo da igramo. Štaviše, mislim da smo kvalitetniji od te dve reprezentacije i naša obaveza je da prođemo grupnu fazu.

Grujić se takođe osvrnuo i na to što je reprezentacija već pre četiri godine bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, gde kaže da je vreme da se neki dugovi naplate.

– Biće to potpuno drugačija utakmica od one koju smo odigrali sa Brazilom na Mundijalu u Rusiji. Sada ćemo da “udarimo” na njih puni motivacije i snage. Oni imaju nejverovatan broj kvalitetnih igrača, ali i mi imamo svoje kvalitete sa kojima možemo da im pariramo, a utakmcia sa Švajcarskom je stvarno specijalna. Samo da sve ostane u granicama fudbala, na i van terena, a ja mislim da ćemo ih, na terenu, fudbalski nadigrati – zaključio je Marko Grujić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter