Izvor:
23.11.2016 u 16:19
0

DOBRA VEST ZA GRAĐANE: Još 23 inovativna leka o trošku države

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje od danas počinje potpisivanje posebnih ugovora sa 11 farmaceutskih kompanija, čime će se stvoriti uslovi da 18 lekova za odrasle i još pet za decu bude dostupno o trošku države, saznaje RTS.

Poslednjih pet godina na listu nije stavljen nijedan inovativni lek, podseća RTS i navodi da je za stavljanje tih lekova na listu izdvojeno je skoro milijardu dinara, a odluku o prvoj grupi prioritetnih lekova donela je Lekarska komisija.

Nadležni najavljuju da će u narednom periodu inovativni lekovi kontinuirano biti dodavani na pozitivnu listu.

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar najavio je nedavno da će zasedati upravni odbor Rebubličkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji treba da donese odluku o potpisivanju ugovora sa proizvođačima lekova, kako bi inovativni lekovi bili stavljeni na listu. Lončar je podsetio da inovativni lekovi nisu stavljani na pozitivnu listu poslednjih pet ili šest godina, a da je za te svrhe izdvojen novac prošle, a i ove godine.

Ministar je u izjavi novinarima pojasnio da se radi o novim lekovima koji se već primenjuju u zemljama EU i u zemljama u okruženju.

BKTV
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter