Izvor: rts
23.06.2021 u 17:03
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA APELUJE: Brograđani, racionalno trošite vodu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je danas JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i izjavio da je sistem stabilan i voda ispravna, a na građane je apelovao da vodu troše namenski i racionalno.

VAŽNO

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo su brojke!

KORONA PRESEK ZA SREDU 23. JUN: Preminula tri pacijenta

PUTIN ODBRUSIO: U Ukrajini su SAD izvele ORUŽANI PUČ uz pomoć EU!

Radojičić je obišao „Beogradski vodovod“ kako bi se uverio da sve dobro funkcioniše u ovom zahtevnom periodu visokih temperatura, kada su povećane potrebe za vodom.

Kazao je da su rezervoari na 70 odsto kapaciteta, dok posle 18 časova i pored apela dolazi do naglog skoka potrošnje vode, pogotovo u prigradskim delovima grada.

– Sistem je stabilan, voda je bezbedna, redovno se kontroliše i svi parametri su potpuno zadovoljavajući. Kontrolišu se uzorci vode na proizvodnim pogonima, kao i na reprezentativnim slavinama kod potrošača u gradu, a analize higijenske ispravnosti vode za piće pokazuju odlične rezultate – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da su cisterne sa vodom za piće postavljene od 8 do 20 časova na šest prometnih lokacija u gradu, na Trgu republike, kod Tržnog centra „Staklenac“, na Beogradskom sajmu, u smeru ka Čukarici, na Zelenom vencu, kod Vukovog spomenika, kod zgrade Opštine Novi Beograd i u Zemunu, na kraju Ulice cara Dušana.

Radojičić je apelovao na sugrađane da namenski i racionalno koriste vodu, pogotovo u rubnim gradskim opštinama, jer je, navodi, voda naše zajedničko bogatstvo i da bi svi trebalo da pokažemo odgovorno ponašanje u ovom momentu.

Kako je istakao, i sa medicinske strane je važno apelovati na građane da bez preke potrebe ne provode mnogo vremena na suncu.

Direktor Komandno-kontrolnog centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Rade Begenišić je objasnio da se na monitorima prati popunjenost rezervoara, koja je trenutno 70 odsto, te da se trude da se taj procenat održi.

JKP BVK u ovom momentu proizvodi 6.600 litara vode u sekundi, što znači da uredno i bez ikakvih problema snabdeva sve potrošače.

Ipak, trenutna potrošnja vode je veća za oko 30 odsto u odnosu na godišnji prosek.

– Juče smo imali veliki udar potrošnje vode. Inače je prosek potrošnje vode po stanovniku 230 litara dnevno, a juče je bio više od 400 litara. Registrujemo neracionalnu i nenamensku potrošnju u rubnim gradskim naseljima i koristim ovu priliku da apelujem na potrošače da vode računa o tomem – rekao je Begenišić.

Gradonačelnik je nakon posete JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ posetio i jednu od šest postavljenih cisterni sa pijaćom vodom, koja se nalazi kod Beogradskog sajma, u smeru ka Čukarici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter