Izvor:
02.12.2016 u 20:29
0

VUČIĆ PRELOMIO: Predsednički izbori 9.aprila, ali TO NIJE SVE!

Građani Srbije biraće predsednika države u nedelju, 9. aprila, a istoga dana će skoro sigurno biti održani i vanredni parlamentarni izbori, ekskluzivno saznaje „Alo!” od izvora bliskih Vladi Srbije.

Uz ove izbore će najverovatnije biti održani i vanredni izbori za Skupštinu grada Beograda, bez obzira na to što gradskim odbornicima mandat ističe tek 2018. godine.

Aleksandar Vučić, premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke, odlučio se na ovaj potez nakon što je u Srbiji stvorena referendumska klima pred redovne predsedničke izbore. Opozicija tako već tvrdi da će ukoliko ne pobedi kandidat naprednjaka biti poljuljan legitimitet aktuelne vlasti i da su u tom slučaju u roku od pola godine neminovni i parlamentarni izbori.

Vučić: Neću da pričam o tome

Premijer Aleksandar Vučić juče u Valjevu nije želeo da govori na temu predsedničkih izbora, jer, kako je primetio, iovako čim nešto kaže, sutradan u medijima izađe da je pričao o izborima, a niko ga nije ni pitao. – Zato dozvolite da sada kada me pitate ja odlučim da ne kažem ništa. I inače već imamo pobednika, i na predsedničkim, a možda i na onim opštim izborima. Pustite to, ja bih da govorim o ozbiljnim temama i o tome kako ćemo da živimo bolje – rekao je Vučić.

– Vučić je zbog toga odlučio da, iako je koalicija na čelu sa SNS-om ubedljivo pobedila na izborima 24. aprila ove godine, još jednom stane na crtu i opoziciji, ali i mnogobrojnim drugim kritičarima, bili oni na društvenim mrežama, u nevladinom sektoru ili sedeli u pojedinim ambasadama – kaže izvor „Alo!” blizak izvršnoj vlasti.

Dodatni razlog da zajedno sa predsedničkim budu održani i parlamentarni izbori jeste i to što postoje sve naznake da će kampanja za novog predsednika biti prljavija od ijedne do sada i da su pojedine grupacije spremne čak i da izazovu nemire kako bi se stvorila što zategnutija i nepodnošljivija atmosfera u društvu, a možda čak i da ospore rezultate izbora.

– Sve te najave prete stabilnosti zemlje, a da ne govorimo da su loša poruka stranim investitorima. U takvoj situaciji vanredni izbori bi bili manja šteta. Iako se i sa njima usporavaju svi projekti na nekoliko meseci, sve je bolje od stanja u kojem su institucije blokirane i vlada hajdučija – zaključuje naš izvor.

Pažljivi čitalac mogao je i u Vučićevoj izjavi koju je dao u sredu naslutiti da je premijer spreman da na vanrednim izborima reši sve nedoumice u vezi sa tim ko ima legitimitet da vlada Srbijom.

On je istakao da za njega ne dolazi u obzir kohabitacija sa nekim ko ne bi bio predsednički kandidat naprednjaka.

– To bi značilo da bi Srbija imala predsednika koji bi sedeo dok Vlada radi. On bi svakoga dana nešto zvocao, kritikovao one što rade, imao sva prava, a nikakve obaveze – objasnio je premijer Vučić.

Zbog svega ovoga najlogičnije rešenje je da naprednjaci svoju izbornu mašineriju pokrenu punim gasom i da, ukoliko pobede i na jednim i na drugim izborima, dobiju mogućnost da stabilno vladaju još četiri godine.

Alo
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter