Izvor:
27.12.2016 u 17:42
0

Miščević najavila: Polugodišnji izveštaj Srbije krajem januara!

Šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević najavila je danas da će prvi polugodišnji izveštaj nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 Srbija predstaviti Evropskoj komisiji (EK) krajem januara, a državama članicama će Komisija izveštaj predati u martu.

Ona je, u izjavi novinarima, rekla da još nije dogovoreno da li će za izveštaje o akcionim planovima biti, pre predstavljanja EK, biti konsultovano civilno društvo, ili tek nakon što Komisija bude predala izveštaj državama članice.

Prema njenim rečima, veoam je bitno uključenje civilnog društva. Miščević je istakla da nema ni znakova pitanja, niti neodumica kako ćemo izveštavati EU o sprovođenju akcionih planova za poglavlje 23 i 24.

Sami smo, kako je podsetila, odlučili da u praćenje i sprovođenje akcionih planova za ova dva poglavlja bude uključeno civilno društvo obzirom da postoje odlična iskustva u njihovoj izradi. Prema njenim rečima, napravjeno je odlično partnerstvo, a podvlači da ovo nije proces samo za vladu već celo društvo.

Miščević je kazala da je važno pronaći najbolji mogući način za obezbeđivanje praćenja sprovođenja akcionog plana za poglavlje 24 i u kojoj meri će civilno društvo okupljeno u Nacionalnom konventu u tome učestvovati. Ona je istakla da je bilo i biće grešaka, i da je zadatak da se one smanje na minimalan broj time što ćemo na početku primene akcionih planova konstatovati gde su najveći izazovi u kojima se problemi mogu pojaviti.

Tanjug
Foto:Medija centar Beograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter