Izvor:
17.02.2017 u 17:19
0

Hrvatska predsecnica u panici: RUSIJA JE PREVIŠE OJAČALA NA BALKANU, TO JE OPASNO!

http://www.images.happytv.tv/var/resizes/Region/Kolinda.jpg?m=1466171463

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Minhenu da je mešanje nekih zemalja, posebno Rusije, pretnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO.

http://www.images.happytv.tv/var/resizes/Region/PutinVladimir.jpg?m=1464399229

-Evroatlanske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno miješaju – rekla je Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu uoči početka sigurnosne konferencije u Minhenu.

Ona je ocenila je da su EU i NATO izgubili interes za jugoistočnu Evropu, pa su oživele stare nacionalističke i ekspanzionističke vizije, ojačao radikalni islamizam i "uključenost trećih zemalja, posebno Rusije".

– Hrvatska snažno podržava proširenje EU-a i NATO-a, ali i suverenu volju drugih da sami biraju svoje saveznike – rekla je predsjednica.

– Ono što ne toleririšemo je mešanje drugih država u donošenje odluka što se događa u nekim susjednim državama – istaka je Grabar-Kitarović, spomenuvši kao primer Crnu Goru.

http://www.images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/minhenkonferencija.jpg?m=1487075159

Predsjednik minhenske konferencije Volfgang Išinger smatra da je evropski integracijski proces pred ozbiljnim izazovima.

-Zato je važno da se ne bavimo samo populizmom, nego da ne zaboravimo kako je sigurnost EU-a moguća samo ako naši susedi žive u miru – istakao je nemački diplomata i dodao:

– Moramo vratiti fokus na ono što se događa u tom delu sveta.

Foto:

Facebook/KolindaGrabarKitarovic

en.kremlin.ru

Printscreen/Twitter/Munich conferance

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter