Izvor: Tanjug
02.07.2021 u 13:49
0

MINISTARKA OBRADOVIĆ: Ako ne zaštitimo svoje građane vakcinacijom – zaustavićemo državu!

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović posetila je danas romsko naselje Beograd mahala u Nišu i istakla da vakcinacijom ne štitimo samo sebe i druge, već štitimo državu, te je danas pitanje nacionalne bezbednosti da li ćemo biti vakcinisani i u kom procentu.

„Ako ne budemo zaštitili svoje stanovništvo i ne omogućimo da ljudi redovno idu na posao, a deca u školu, da rade preduzeća, državna uprava i lokalna samouprava, mi ćemo zaustaviti državu“, rekla je Obradović.

VAŽNO: 

VUČIĆ U EKSKLUZIVNOM INTERVJUU ZA KINESKE MEDIJE: Sjajna i brilijantna dostignuća – zajedno za izgradnju boljeg sveta!

BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA OSTAJE IZA REŠETAKA: JOVIČIĆU PRODUŽEN PRITVOR!

RIKER: DVE STRANE JAKO UDALJENE, ALI SAD PODRŽAVA I DIJALOG BG-PR I LAJČAKA

PULMOLOG EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Vakcina ne izaziva sterilitet – ali preležani kovid da!

SRBIJA EKONOMSKI JAČA: Unikredit grupa nam predviđa OVOLIKI rast za 2021. godinu!

Ministarka je dodala da se ne sme dopustiti da stane život u državi, da stanu privreda i industrija, jer možemo povući celu zemlju u nazad.

„Zato je vakcinacija pitanje nacionalne beuzbednosti, jer je to zaštita zdravlja svakog od nas i celokupne države“, poručila je Obradović, a stoji u saopštenju.

Pohvalila je Niš, jer je posle Beograda i Priboja, to treći grad u Srbiji po broju vakcinisanih građana sa procentom od 56,5 odsto.

Ona je poručila da iako Niš ima odličan rezultat, mesta za opupštanje nema, jer će nam samo 70 odsto vakcinisanih građana obezbediti da se ponašamo relaksirano.

Takođe, ministarka je zahvalila medicinskim radnicima, ali i svima koji su pružili logističku podršku oranizaciji vakcinacije i pohvalila Niš za rad mobilnih vakcinalnih timova na terenu.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomaže organizaciju vakcinacije širom Srbije i zahvaljujući naporima predsednika države i Vlade Srbije, kao i Ministarstvu zdravlja, Srbija je jedan od lidera u vakcinaciji. Od svega što smo postigli ne smemo i nećemo odustati sve dok u svetu ne bude proglašena pobeda nad koronom“, poručila je Obradović.

Obradović je u naselju Beograd mahala obišla štand za prijavu za vakcinaciju i prisustvovala podeli 500 higijenskih porodičnih paketa, koji treba da pomognu najugroženijim kategorijama u društvu u borbi protiv korona virusa.

Podela higijenskih porodičnih paketa je deo projekta koje Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije, GIZ-om, Fondacijom za otvoreno društvo, SGKO i UNHCR-om u Srbiji, tokom koje će se podeliti više od 12.000 paketa, u 179 podstandardnih naselja, u 29 gradova i opština u Srbiji.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović rekao je da je podela higijenskih paketa deo procesa kojim se pomaže stanovnicima najugroženijih sredina da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

Pored toga, Miladinović kaže i da Crveni krst pruža informacije o procesu imunizacije i dodao da je od polovine januara do danas pomogao u procesu imunizacije više od milion građana u Srbiji.

„Veliki broj naših organizacija u Srbiji je aktivno, učestvuje u različtim oblicima pomoći građanima, od toga da ih informiše, da im pomogne u popunjavanju upitnika na mestima imunizacije, do toga da ih pozove i pita ih kako se osećaju nakon vakcine“, rekao je Miladinović.

Ističe da Crveni krst Srbije i njegove organizacije obavljaju svoj visoko humanitarni zadatak i u ovom periodu, kao što su to činili i prošle godine tokom korone, ali i svih 145 godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter