Izvor:
06.04.2017 u 19:58
0

Mađarski ministar policije o migrantima: POŠTUJEMO PROPISE EU, SRBIJA U TEŠKOJ SITUACIJI!

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter izjavio je danas da njegova zemlja poštuje sve EU propise koji se tiču zaštite spoljnih granica i ocenio da su srpske vlasti "u teškoj situaciji" kada je reč o prihvatu ilegalnih migranata koji bi mogli da se vrate iz Mađarske, prenosi MTI.

Mađarska agencija navodi da se Pinter novinarima obratio u Tompi, mestu uz samu mađarsko-srpsku granicu, nakon posete lokalnom objektu za smeštaj azilanata u tranzitnoj zoni. On je kazao da EU očekuje od Mađarske zaštitu spoljnih granica Šengenske zone.

"Cilj je da niko ne može da pređe granicu, a da ne bude proveren", naveo je Pinter.


On je kazao da će onima koji granicu pređu ilegalno biti obezbeđeni pristojni uslovi u tranzitnim zonama u Tompi i Reskeu na južnim granicama Mađarske.

"U svakoj od ove dve tranzitne zone može da se smesti po 250 ljudi. Migranti tu mogu da sačekaju odgovor na njihove zahteve za azil. Oni nisu pritvoreni, svi azilanti slobodno mogu da odu u Srbiju", rekao je mađarski ministar.

MTI navodi da je on dodao da su srpske vlasti u teškoj situaciji, pošto je u toj zemlji već između 7.000 i 10.000 ilegalnih migranata, a da Srbija nije rada da pruži smeštaj novim izmeglicama.

Pinter je, odgovarajući na optužbe o policijskoj brutalnosti na granici, kazao da pograničcna agencija EU FRONTEX pažljivo nadzire aktivnosti mađarske policije i da nije primetila nikakve neregularnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/hellofrmSG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter