Izvor: telegraf
14.07.2021 u 13:10
0

DETALJI SLUČAJA U HRVATSKOJ: ODBIJENA ŽALBA, OSTAJE IZA REŠETAKA! Pet meseci zlostavljao ćerku – devojčica (2) preminula od teških povreda!

Visoki krivični sud odbio je žalbu čime je postalo pravosnažno rešenje Županijskog suda u Slavonskom Brodu kojim je produžen istražni zatvor 27-godišnjem ocu devojčice Nikol (2,5), koja je početkom aprila preminula od teških povreda.

VAŽNO:

HAOS U BEOGRADU! GORI MAGACIN NA DORĆOLU: Na licu mesta šest vatrogasnih ekipa!

VELIKI PROBLEMI I ZA TURSKI TURIZAM: Kipar zabeležio najviše obolelih od početka epidemije

DANAS VEOMA TOPLO: Temperatura i do četrdeset stepeni!

DANAS SU SVETI VRAČI! Posvetite se molitvi – ali OVO nikako ne radite!

Apelacioni sud je saopštio da je 27-godišnjak i pre osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u porodici te da mu je u prekršajnom postupku izrečena zabrana približavanja žrtvi nasilja u porodici.

– Za sada se jedino s merom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom merom može s uspehom otkloniti opasnost od ponavljanja dela – istakao je Visoki krivični sud dodajući da prema zakonu okrivljenom istražni zatvor najduže može da traje do 1. oktobra 2021. godine.

Visoki krivično sud je, ne navodeći dob okrivljenog, saopštio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svoje dvoje dece koju su zlostavljali od novembra 2020. do kraja marta 2021.

Prema optužnici, dečaku od 4,5 godine i dvoipogodišnjoj Nikol su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok devojčici, koja se tek vratila iz hraniteljske porodice, nisu pružili dodatnu podršku i zaštitu te su je kažnjavali šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikol bila u strahu, dodao je apelacioni sud.

Okrivljena majka se tereti da je 31. marta snažno odgurnula Nikol koja je pri padu udarila potiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobijenih povreda mozga, navodi sud.

Devojčicu Nikol iz okoline Nove Gradiške je 31. marta ujutro u tamošnju bolnicu donela majka i rekla da je dete palo. Lekari su pokušali da reanimiraju dete, a s obzirom na težinu povreda devojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti.

Porodica iz koje potiče devojčica od pre je poznata novogradiškom Centru za socijalni rad. Devojčica Nikol je bila kod hranitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtev roditelja vratio u biološku porodicu.

Direktor tog centra Branko Medunić zbog ovo je slučaja smenjen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter