Izvor:
31.05.2017 u 15:27
0

FLIN PRISTAO: Predaje dokumente o „umešanosti“ Rusije u predsedničke izbore u SAD!

Bivši savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Majkl Flin predaće Odboru za obaveštajne poslove Senata dokumenta u vezi sa istragom o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Agencija AP je navela da je Flinov pristanak na saradnju prvi znak da su on i odbor Senata našli zajednički jezik.

Prošle nedelje, lideri republikanaca i demokrata u Odboru za obaveštajne poslove Senata SAD saopštili su da su razočarani što je Flin odbio njihov zahtev za intervju, kao i da se povinuje sudskom nalogu kojim je od njega traženo da podnese dokumenta u vezi sa istragom.

Tada je istaknuti demokrata u Odboru za nadzor i vladine reforme Predstavničkog doma američkog Kongresa Elijah Kumings rekao da dokumenta koje je on pogledao ukazuju da je Flin lagao savezne istražitelje za bezbednosnu proveru o izvoru isplata koje je, kako tvrdi, dobijao od televizijske mreže koju finansira ruska država.

Flin je u prošli ponedeljak obavestio Odbor za obaveštajna pitanja da se neće povinovati sudskom nalogu kojim je od njega traženo da podnese dokumenta i da će se pozvati na peti amandman američkog ustava.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter