Izvor: Srbija Danas
15.07.2021 u 18:13
0

HRVATSKOJ POSLEDNJA OPOMENA OD EVROPSKE UNIJE PRED UTUŽENJE

Hrvatska je danas u okviru julskog paketa odluka o povredama prava EU, dobila jednu službenu opomenu za upućivanje radnika na jedinstveno tržište i jedno obrazloženo mišljenje, zbog neispravnog prenošenja delova direktive o istrošenom gorivu i radioaktivnom otpadu .Hrvatska i još dve države članice, dužna je da u roku od dva meseca ukloni nedostatke koje utvrdila Komisija, a u protivnom slučaj može ići pred Sud EU.

VAŽNO:

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO POVODOM POPLAVA U NEMAČKOJ: U ovim teškim trenucima možete da računate na prijateljsku pomoć Srbije! (FOTO)

MARKO MILJKOVIĆ PRED TUŽILAŠTVOM: Negirao sva krivična dela za koja se tereti

DR JANKOVIĆ UPOZORAVA: Biće hiljade zaraženih dnevno! Treća doza odmah

Direktiva propisuje da države članice moraju izraditi i sprovesti nacionalne programe za gospodarenje svim istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom nastalima na njihovom državnom području, do njihovog odlaganja. Države članice, navodi se, bile su obvezne da direktivu prenesu u svoja nacionalna zakonodavstva do 23. avgusta 2015.Službena opomena Hrvatskoj je upućena zbog direktive o upućivanju radnika na jedinstveno tržište.

Hrvatska je u grupi od 24 države koje su dobile službene opomene da poštuju direktivu o upućivanju radnika.

Cilj direktive o upućivanju radnika je ojačati praktičnu primenu pravila o upućivanju radnika rešavanjem pitanja povezanih s borbom protiv prevara i zaobilaženja pravila, pristupom informacijama i administrativnom saradnjom među državama članicama.Navedene države članice imaju dva meseca za preduzianje odgovarajućih mera, a u protivnom Komisija iim može uputiti obrazložena mišljenjam što je samo korak do Suda EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter