Izvor: Telegraf
15.07.2021 u 18:33
0

NOVA KORONA MAPA: Hrvatska obala ponovo u narandžastoj zoni!

Hrvatska obala više nije zelena na novoj korona mapi Evropske unije koju objavljuje ECDC. Ceo jadranski deo Hrvatske je na najnovijoj karti u narandžastoj boji.

Boje za pojedina područja se određuju kombinovanjem broja potvrđenih slučajeva infekcije u proteklih 14 dana na 100 hiljada stanovnika i procenta testirane populacije. Najnovija karta objavljena je danas.

Reč je o najvažnijoj karti za korona virus u Evropskoj uniji, a koliko je ona važna potvrđuje i činjenica da zemlje EU donose mere i određuju uslove za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na karti ECDC-a.

Na karti je većina Evrope u zelenom u narandžastom su hrvatska obala, delovi Grčke, deo Holandije, Švedske, Irske i jug Francuske.

VAŽNO:

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO POVODOM POPLAVA U NEMAČKOJ: U ovim teškim trenucima možete da računate na prijateljsku pomoć Srbije! (FOTO)

MARKO MILJKOVIĆ PRED TUŽILAŠTVOM: Negirao sva krivična dela za koja se tereti

DR JANKOVIĆ UPOZORAVA: Biće hiljade zaraženih dnevno! Treća doza odmah

U crvenom su Španija, Portugal, manji deo Grčke, deo Danskeseveroistok Holandije, kao i Luksemburg.

Delovi Španije, kao i vrlo mali deo Holandije, obojeni su tamnocrvenom bojom, koja simboliše najlošiju epidemiološku situaciju.

Stožer je danas objavio da je u poslednja 24 sata zabeleženo 139 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas popeo na 653, piše Index.

Među njima je 110 onih koji zahtevaju bolničko lečenje, a na respiratoru je devet pacijenata.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) APOKALIPSA U EVROPI! U Nemačkoj i Belgiji raste broj umrlih i nestalih poplavama, u Turskoj srušene kuće, Slovačka bez struje…

BAJDEN I MERKEL U BELOJ KUĆI! Savezničko unapređivanje poljuljanih odnosa Nemačke i SAD (UŽIVO)

PREKINUTA POTRAGA ZA DEČAKOM, NI TRAGA NI GLASA OD NJEGA: Na obali Drine nađeni bicikl i kupaći!

Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske produžio je za dve nedelje postojeće epidemiološke mere, uz dve dopune koje se odnose na rad autoškola i profesionalne umetničke programe.

U odluci o nužnim epidemiološkim merama kojim se ograničavaju okupljanja radi sprečavanja prenosa korona virusa dopunom je propisano da autoškole mogu teorijski deo i satove vožnje da održavaju bez ograničenja ako polaznici, predavači i instruktori imaju kovid potvrde, prenosi Hina.

Druga dopuna odnosi se na profesionalna umetnička izvođenja i programe, bioskopske projekcije i izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, za koja ne mogu biti propisivane strože epidemiološke mere od mera na nacionalnom nivou.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter