Izvor:
05.07.2017 u 00:12
0

SRBIJA ILI EU? Brnabićeva za BBC odgovorila na pitanje od ključne važnosti! (foto)

U intervjuu za BBC premijerka Ana Brnabić objasnila da je EU partner Srbije koji treba da ima razumevanja za odnose Beograda i Moskve. Ona je za britanski javni servis rekla i da Srbija nije homofobična zemlja i da ne očekuje da će se predsednik Vučić mešati u njen posao.

– Srbiji je EU partner, a Rusija prijatelj. Strateški cilj Beograda je ulazak u EU, dok sa Rusijom ima duboko ukorenjene bliske i prijatreljske odnose. Srbija pokušava da održava ravnotežu u izazovno vreme. Prehodna vlada bila je uspešna u pristupnim pregovorima – rekla je premijerka i dodala kako je Evropska unija kao državni partner u potpunosti razume relaciju Srbije sa Rusijom.

Premijerkima izjavila izazvala je različita mišljenja, nakon kojeg mnogi očekuju izjašnjavanje predsednika države, kao i javnu debatu o članstvu u EU.

Naime, među opozicionim trupama. jedni tvrde da je politikom balansa narušena pogubna srpska politika, dok drugi smatraju da je ovo sguran put ka integrisanju u redove unije.

B92
Foto: printskrin .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter