Izvor:
12.07.2017 u 21:04
0

DAČIĆ U TRSTU: Berlinski proces znak zaintresovanosti EU za region

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je dobro što se održavaju skupovi u okviru Berlinskog procesa, jer pokazuje zaintresovanost EU da region i dalje drži na agendi proširenja.

Dačić je novinarima u Trstu rekao da politika proširenja može da dođe u opasnost i da je zato bitno da se "vatra održava i da se nastavi sa Samitima".

– Mislim da su dometi Berlinskog procesa važni za budućnost regiona i da oni pokazuju da EU i dalje naš region drži na agendi za moguća proširenja – rekao je Dačić.

U Trstu se, rekao je on, radi u više kolona, jedna od njih je i sastanak ministara spoljnih poslova, a posle toga će se, kaže, pridružiti premijerima zajedno sa ministrima kulture i ekonomije.

– Ima dosta aktivnosti koje će se danas finalizovati potpisivanjem raznih dokumenata, od trasnportne zajednice do akcionog plana kojim se stavlja tačka na razne priče oko toga da li neko podržava carinsku uniju, da li ekonomsku zajednicu. Napravljen je jedan predlog da to bude zajednički ekonomski prostor – rekao je Dačić.

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter