Izvor: nedeljnik
21.07.2021 u 08:22
0

MILVOKI OSVOJIO PRSTEN!Baksi pobedili Sanse u šestoj utakmici serije NBA lige

– Košarkaši Milvoki Baksa su osvojili NBA ligu, pobedivši ekipu Finiks Sansa rezultatom 105:98 u šestoj utakmici velike finalne serije.

VAŽNO

VULIN: Kurti će učiniti sve da PREKINE PREGOVORE u u Briselu!

VUČIĆ: Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira

POTRESNA ISPOVEST STANARKE URUŠENE ZGRADE NA VRAČARU: Sve što sam godinama gradila i renovirala – propalo je

TRAGEDIJA KOD BAJINE BAŠTE: Utopio se muškarac u Drini!

Grčki reprezentativac Janis Adetokumbo odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri kada je bilo najvažnije. Postigao je ravno 50 poena, uz šut iz igre 16-25 i 17-19 sa linije penala. Dodao je 14 skokova, 2 asistencije i 5 blokada, uz 6 izgubljenih lopti.

Jedino je još Bob Petit dao 50 poena u finalima NBA lige, 1958. godine, a sledeći na toj listi je Majkl Džordan sa 47 poena.

Grčki reprezentativac je proglašen i za MVP finala NBA lige.

Kris Midlton je dodao 17 poena, Bobi Porti je dodao 16, Džru Holidej 12, uz 11 asistencija i devet skokova,dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Kris Pol sa 26, te Dejvin Buker sa 19 poena, uz samo 8 za 22 iz igre i promašienih svih sedam šuteve za tri.

U pojedinim momentima delovali su Sansi nezaustavljivo, ali su košarkaši Baksa uspeli da preokrenu. Kao u seriji, tako i u, ispostaviće se poslednjoj utakmici finala 2020/21.

Milvoki je bolje otvorio meč, ali su se Sansi probudili u drugoj deonici i preokretom stigli do šest poena prednosti.

Ujednačena igra se nastavila i tokom treće deonice. U samoj završnici, važne šuteve pogodio je i Midlton za šest poena prednosti na manje od pet minuta do kraja, a zatim i ključni šut na 56 sekundi do kraja za 102:96. Uz dva slobodna bacanja kada je već sve bilo gotovo. Ipak, i ovo je bila četvrtina u kojoj je Grk demonstrirao dobru formu. Upisao je 13 poena i delovalo je kao da će učiniti sve da Sansi ne izbore sedmu utakmicu.

Baksi će slaviti titulu posle pedeset godina i generacije Karima Abdul-Džabara i Oskara Robertsona, koji su 1971. došli do dosad jedinog prstena za Milvoki.

A finalna serija je počela vođsvom Finiks Sansa od 2:0. Adetokumbo i saigrači su postali tek peti tim koji je okrenuo taj rezultat u finalnoj seriji. Prethodno je to pošlo za rukom Klivlendu, Majamiju, Portlandu i Bostonu.

Baksi su na putu do titule eliminisali Majami Hit, Bruklin Netse, Bogadnovićevu Atlantu.

Finiks je izbacio Los Anđeles Lejkerse, Jokićev Denver, Los Anđeles Kliperse.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter