Izvor: Tanjug
21.07.2021 u 08:26
0

Evropska komisija ZABRINUTA za vladavinu prava u Sloveniji!

Evropska komisija (EK) izrazila je zabrinutost nekim aspektima vladavine prava u Sloveniji, državi koja trenutno predsedava blokom.

VAŽNO

VULIN: Kurti će učiniti sve da PREKINE PREGOVORE u u Briselu!

VUČIĆ: Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira

POTRESNA ISPOVEST STANARKE URUŠENE ZGRADE NA VRAČARU: Sve što sam godinama gradila i renovirala – propalo je

TRAGEDIJA KOD BAJINE BAŠTE: Utopio se muškarac u Drini!

U izveštaju o vladavini prava u Evropskoj uniji istice se kašnjenje Slovenije u postupku imenovanja tužioca u novoosnovano Evropsko javno tužilaštvo i mešanje u rad slovenačke novinske agencije STA.

Izvršno telo EU navodi kao zabrinjavajuce pojave uznemiravanje i zastrašivanje novinara putem društvenih mreža i podseća da je na sve slabiji finansijski položaj nacionalne novinske agencije već upozoravalo više međunarodnih udruženja.

Potpredsednica EK Vera Jurova rekla je da EK ocekuje da slovenačka vlada obezbedi stabilno finansiranje STA i da novinari nesmetano rade, prenosi Hina.

Opzicione socijaldemokrate saopštile su da je izveštaj potvrdio da se situacija pogoršava i da je za to odgovorna vlada Janeza Janše.

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ce izveštaj dobro prouciti i da će Slovenija kao predsedavajuća Savetom EU aktivno učestvovati u daljoj raspravi o onome što se u njemu iznosi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter