Izvor:
30.08.2017 u 17:24
0

Miroslav Tuđman: Islamski terorizam je začet u BIH!

Funkcioner HDZ Miroslav Tuđman tvrdi da je sadašnji islamski terorizam začet ’90. godina u BiH, kao i da je za to zaslužan Alija Izetbegović.

“Ovo što se sada događa po Evropi, to se događalo u BiH ’90. godina. Bio je to začetak današnjeg islamskog terorizma, a počinjeno je čak pedesetak ritualnih odsecanja glave. Brigade Armije BiH koje su nosile naziv “muslimanske“ imale su arapske oznake, a u bitke su išle sa pokličem Alahu akbar. Činjenica je da su od ranih ’90. i pre nego što je izbio rat, u BiH počeli da dolaze mudžahedini i to na poziv samog Alije Izetbegovića“, naveo je Tuđman za nedeljnik Globus.

On je dodao i da je Izetbegović bio jedan od ključnih ljudi koji su kreirali istoriju.

“Uoči potpisivanja Dejtonskog sporazuma, on je mudžahedinima garantovao da neće biti poretani iz BiH. Činjenica je da su dvojica od onih 18 koji su srušili Svetski trgovinski centar u Njujorku imali iskustvo iz borbi u BiH. Zbog toga je četiri nedelje posle 11. septembra 2001. godine Izetbegović morao da podnese ostavku“, istakao je Tuđman.

b92.net
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter