Izvor: tanjug
27.07.2021 u 13:21
0

NEDIMOVIĆ PORUČIO: „Država ne može da određuje cenu paradajza!“

Država ne može da određuje cenu, „ne samo paradajza, nego ničega“, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, govoreći o problemima proizvođača paradajza na jugu Srbije.

-Mi možemo da unapredimo poljoprivrednu proizvodnju, pomognemo u nekim uskim grlima koja postoje. Na prostoru Jablaničkog okruga problemi su putna infrastruktura, da ne bi od trenutka branja do isporuke roba od prve klase postala druga, i sa druge strane ozbiljni problemi su u pakovanju robe, u čemu nas je okruženje prestiglo. Niko više neće robu iz drvenih gajbica. I moramo da radimo više na tržištu -rekao je on.

VAŽNO:

VLADIMIR LUČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Telekom Srbija je lider u regionu, ali to nije krajnji cilj!

EKSLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“! Tomo Kovač: „Incko je dobio od Bakira 2 miliona evra!“

VULIN: Napadi na Vučića i mene imaju uzrok, ali i IDENTIČAN PLAN SPROVOĐENJA!

DAČIĆ: Inckov potez je iritantan i uperen protiv srpskog naroda

Država je našla način da pomogne u plasmanu krompira domaćih proizvođača svojevremeno, a Nedimović kaže da sada niko ne zove za krompir jer ima dobru cenu.

-Ovde se uvrežilo mišljenje da, kada ostvarujemo profit, onda je to profit poljoprivrednika, a kada je minus to je trošak države. Mislim da je 1984. prošla davno -poručio je on.

Upitan o do nedavno galopirajućoj ceni jestivog ulja, Nedimović je istakao da je sve oko jestivog ulja u međuvremenu palo 13 posto.

-Pogledajte na svetskom tržištu cene suncokretovog ulja su u padu, samim tim je sirovina jeftinija, i ono što je tada bilo predviđano kada se tona suncokretovog ulja ne zeleno kupovala za 440-450 evra za tonu. Danas su te cene pale. To vam je tržište. Nekad je ovako, nekad je onako-rekao je on.

Nedimović se zapitao i sam dao odgovor da domaćinstvo prosečno mesečno potroši 2-3 litra ulja.

PROČITAJTE JOŠ:

BOKAN U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Živimo u društvenoj igrici zvanoj „UDRI SRBINA“!“

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

-Ako skoči cena za 10 dinara, to je 20 dinara, 30, 50 dinara… Toliko se pravi cirkus oko toga, a pri tome prolaze tenkovske divizije… Ne posmatraju se stvarni problemi koji egzistiraju, evo oko mesnih prerađevina. Niko ne obraća pažnju što su nam iz uvoza skoro sve mesne prerađevine- zaključio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter