Izvor:
26.10.2017 u 15:17
0

Glumici 30 godina robije za brutalno ubistvo majke i bake!

Viši sud u Beogradu danas je izrekao presudu glumici Teodori Viktorović (40) okrivljenoj za dvostruko ubistvo.Njoj je izrečena kazna od 30 godina zatvora za ubistvo majke i bake.

Na sudu je svojevremeno rečeno da je bila i "bitno smanjene uračunljivosti".

Podsetimo, u dva navrata rađeno je psihološko i psihijatrijsko veštačenje Teodore Viktorović, optužene da je u martu 2015. posle svađe, satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90), u porodičnom stanu na Vračaru. U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka, dok je četvorogodišnjeg sina Petra nešto ranije otac odveo u obdanište.

On je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je Teodoru odvezla na VMA, gde je utvrđeno da u krvi ima 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci – lekova za smirenje.

Kako se veštačenja nisu podudarila, sud je naložio superveštačenje, koje je i konačno. U nalazu koji je na 22 strane, kaže se da su kod Teodore uočeni "poremećaj ličnosti" i "emotivna nestabilnost".

– U vreme izvršenja krivičnog dela, optužena je bila u posebnom afektivnom stanju, pod dejstvom ljutnje i besa, aktuelno generisanih konfliktom, neposredno pre samog delikta – pročitano je svojevremeno u sudnici.

– Lečena je zbog depresivnog poremećaja i zavisnosti od alkohola. Sve to je imalo uticaja na njeno psihičko stanje i ponašanje. Njena sposobnost shvatanja dela i mogućnost upravljanja sopstvenim postupcima, a posebno odmeravanja razloga za prihvatanje posledica dela, bili su bitno smanjeni.

Zbog Teodorine zavisnosti od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, što se dovodi u uzročno-posledičnu vezu sa dvostrukim ubistvom koje je počinila, veštaci predlažu da se glumici izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

informer.rs
Foto: privatna arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter