Izvor: Tanjug
28.07.2021 u 22:43
0

DELTA SOJ STIGAO I U CRNU GORU: Čeka se još zvanična potvrda Instituta za javno zdravlje!

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić kazao je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori kompleksna i da zahteva oprez.

Epidemiološkinja Milena Popović-Samardžić kazala je da u IJZ-u smatraju da je delta soj koronavirusa već prisutan u Crnoj Gori, ali da se čeka potvrdan rezultat testova, kako bi bili sigurni u to, preneli su mediji.

VAŽNO:

ZAPOČNITE DAN UZ „DOBRO JUTRO SRBIJO“ Zašto se Priština oglušila o Vašingtonski sporazum? Koji je nacionalni cilj u domenu energetike? Novak Silni,juriša na zlato!

ŠAPIĆ: U Srbiji se trenutno piše i stvara ekonomska istorija (GALERIJA)

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD UŽICA: Vozač motocikla preminuo na licu mesta!

MINISTARKA DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ ISTAKLA: Odluke ćemo donositi u zavisnosti od aktuelne epidemiološke situacije!

SAD SE LAKŠE DIŠE: Zvezda-Kairat 1:0

Galić i Popović-Samardžić su to saopštili na konsultativnom saslušanju o epidemiološkoj situaciji na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Popović-Samardžić podseća da delta soj pokazuje nešto veću otpornost prema vakcinama u odnosu na ostale sojeve, pa se zbog veće infektivnosti lakše prenosi.

– Jedna osoba može da zarazi pet do osam drugih osoba. Zato je opasan – kazala je ona i najavila je da će do kraja septembra u Crnu Goru stići 100.000 doza Fajzer vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter