Izvor:
06.01.2018 u 20:57
0

VUČIĆ: Želimo da rešimo problem Srba i Albanaca i to će biti suština politike koju ćemo voditi!

Vučić je rekao da je zabrinut zbog političke situacije u Prištini, u vezi sa Specijalnim sudom za zločine OVK, te naglasio da će Beograd dati sve od sebe da mirnim putem prevazilazimo sve probleme.

– Spremni smo da razgovaramo i u Briselu i na svakom svakom drugom mestu, pod okriljem UN, želimo da razgovaramo o svim problemima – rekao je Vučić.

Smatra, međutim, da nema nikakvog smisla da se razgovara "o pojedinačnim problemima ljudi iz kosovskih vlasti".

– Jer, ako razgovaramo sa predstavnicima međunarodne zajednice, nemojte da uvek bude opravdanje – Ej, vi Srbi i ti, Vučiću, imaš čistu i lagodnu situaciju i zato dođi na razgovore, a moraš malo da razumeš ove koji imaju tešku situaciju. Šta nas briga kakva im je interna situacija – rekao je Vučić.

On je poručio da mi hoćemo da rešimo problem Srba i Albanaca i to će biti suština politike koju ćemo da vodimo i žeilmo da imamo dugoročni mir i stabilnost, da nam deca razmišljaju o tome koliko će muzeja da otvaraju.

Povodom pretnji pojedinih prištinskih političara u vezi početka rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK, Vučić je ponovio da je najvažnije da se sačuva mir za naše ljude na Kosovu i Metohiji.

– Iako nemamo faktičku vlast, činimo sve što možemo. Zahvalan sam Kforu od kojeg smo dobili važne informacije i juče i prekjuče – naglasio je on.

Vučić je izrazio nadu da će situacija ostati bezbedna, dodajući da srpske vlasti imaju "neke informacije", te da zbog toga rade i sa međuanrodnim faktorom na obezbeđivanju mira za naš narod za praznike.

– Dalje ne bih mogao da govorim. Ono što možemo je da radimo da osiguramo mir i stabilnost. Ne bih da ulazim u odnose Albanaca i njihovih sponzora – naglasio je Vučić.

On je čestitao srpskom narodu na KiM Badnji dan i Božić i poželeo im mnogo radosti i još više dece.

Proporcionalno gledano, po broju stanovnika, na KiM im se rađa najviše dece, ukazao je Vučić i na tome se zahvalio srpskom narodu iz pokrajine.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter