Izvor:
25.01.2018 u 21:35
0

Vučićeva jasna poruka iz Davosa: „Ako je dijalog da priznamo Kosovo – hvala i doviđenja“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

Vučić je za rekao da su razgovarali o nastavku dijaloga i rešavanju problema.

Kako je naveo, ne razume zašto su prihvatili samo razmenu informacija kada je reč o istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali se nada da će oni pronaći njegove ubice.

Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

"Imali smo sastanke sa Albancima koji su ovde predstavljeni u skladu sa onim kako je dogovoreno – dakle Kosovo zvezdica Rezolucija 12 44", rekao je srpski predsednik.

"Da, govori se o našim odnosima i nije laka godina pred nama, u svakom slučaju. Pošto ne mogu da komentarišem gluposti koje pojedini ljudi na srpskoj političkoj sceni izgovaraju – mi moramo da odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, hoćemo u budućnosti, i da imamo realan i ozbiljan pristup da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo", rekao je Vučić.

Ako neko misli da je ideja procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine samo da Srbija mora da prizna Kosovo i to je to, "onda – hvala, doviđenja", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je to rekao na pitanje da li postoji mogućnost da se organizuje međunarodna konferencija na kojoj bi se pitanje KiM rešilo, umesto "mrcvarenja" u Briselu, koje traje već godinama.

Predsednik načelno ne odbacuje ni tu mogućnost, mada se, kako kaže, plaši da bi eventualna konferencija "prošla bez dogovora".

b92.net
Foto: tanjug/printscreen, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter