Izvor: tanjug
06.08.2021 u 22:01
0

PRONAĐEN ZARAŽEN OSLIĆ NA NAŠOJ GRANICI: Pošiljka je blokirana i zabranjeno je njeno stavljanje u promet

Srpska veterinarska služba u saradnji sa našom ovlašćenom laboratorijom otkrila je na graničnom prelazu „Gostun“ pošiljku zamrznutog oslića „Hek“ tešku 27,5 tona, poreklom iz Španije, nebezbednog za upotrebu.

Pošiljka je blokirana i zabranjeno je njeno stavljanje na tržište, jer je zaražena parazitom anisakis.

VAŽNO:

KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI: Kradljivci drva PUCALI u vazduh pred pripadnicima VOJSKE SRBIJE!

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Apel NEVINOG ČOVEKA osuđenog na 20 godina robije:“Sve mi je smestila zbog ljubomore!“

ISPRAĆAJ LAZANSKOG NA VEČNI POČINAK: Sahranjen veliki čovek i novinar – prisustvovao veliki broj ljudi, među njima i Milomir Marić i predsednik Vučić (FOTO)

STRAVIČNI DETALJI KRIVIČNIH DELA BELIVUKOVOG KLANA: Šejić štapom za bilijar SILOVAO NAVIJAČA?!

Kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede, srpske nadležne službe prve su obavestile RASFF sistem brzog uzbunjivanja, o spornoj pošiljci iz Španije. Na taj način informacija je u najkraćem roku prosleđena svim potencijalnim tržištima evropskih zemalja, koje su deo tog sistema.

– Urađena je analiza, i dok nisu stigli rezultati roba nije mogla da uđe u Srbiju – rekli su nam u Ministarstvu poljoprivrede. – Utvrđeno je prisustvo parazita. Obavestili smo RASFF kako bismo signalizirali drugima da roba sporne serije nije ispravna.

PROČITAJTE JOŠ:

ĐURIĆ: „Mi nemamo ni prava, ni mogućnosti da odustanemo od brige za naš narod na KiM“

SKANDALOZNI POTEZ PRIŠTINE: Skupština odbacila Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma!

POČELA BESPLATNA PODELA KUĆA: Dodeljeno prvih 14 novih domova!

Najveći problem je ukoliko riba, zaražena ovim parazitom, ne bude dobro termički obrađena. Sporna riba je ulovljena u Atlantiku, a prerađena u Španiji.

Inače, nedavno je Agencija za sigurnost hrane u Bosni i Hercegovini povukla iz prodaje „oslić bez glave i repa hubsi“ zbog prisustva parazita. Utvrđeno je da je riba bila zaražena parazitom iz porodice anisakidae. Oslić je bio duboko smrznut.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter