Izvor: Happy BSC
07.08.2021 u 10:24
0

EKSKLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NIKOLA CEROVAC: Moramo gajiti kulturu sećanja naspram kulture zaborava, naše pamćenje o „Oluji“ ne sme biti kratkovido

U Emisiji „Dobro jutro Srbijo“   voditelja Anđele Lakičević i Božidara Gutića o značaju nezaborava tragičnog istorijskog događaja, egzodusa više od 200.00 Srba iz Hrvatske, govore Milojko Budimir , generalni sekretar Udruženja Srba iz Hrvatske, Nikola Cerovac  predsednik SKD Knin – Beograd, Dragana Jurišić producent filma „Put u nepoznato“ i Aleksandar Pavić politikolog.

PROČITAJTE JOŠ:

KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI: Kradljivci drva PUCALI u vazduh pred pripadnicima VOJSKE SRBIJE!

ĐURIĆ: „Mi nemamo ni prava, ni mogućnosti da odustanemo od brige za naš narod na KiM“

ODZVONILO? Zapad bi mogao da odluči da se reši Aljbina Kurtija

TURSKA SE BORI SA POŽARIMA: Najmanje osam ljudi je poginulo do sada!

Sklon zaboravu srpski narod i danas trpi posledice egzodusa nezabeleženog na teriitoriji Evrope krajem 20. veka, u prilog značaju očuvanja kolektivnog sećanja Nikola Cerovac istakao je sledeće: „Naše pamćenje je kratkovido, mi se ponekad i sebe samih uplašimo, ali moramo biti svesni da se istine o sebi samima i golgoti koju smo u Hrvatskoj prošli u vreme progona, ne smemo stideti. I danas nas Hrvatska vlast optužuje za neistine kao što su krađa aHrvatskog nacionalnog blaga iako se radi o kulturnom blagu Srba, U Hrvatskoj na ovaj način hoće da utvrde svoju državu hoće da njeni temelji budu negacija jednog autohtonog naroda, nas Srba. Imovina nam je oduzeta, briše se na svaki način identitet našeg naroda, ne dozvoljavaju nam da budemo ono što jesmo, ali nam zato traže da plaćamo porez državi Hrvatskoj iako nam zarađene penzije ne isplaćuju niti nam dozvoljavaju da se na svoju dedovinu vratimo. Mi Krajišnici moramo biti odlučni u tome da od borbe za istinu nikada ne odustanemo i svoje pravo ostvarimo jer mi ne tražimo tuđe nego ono što smo sami i generacije pre nas stvarali.

U emotivnom tonu, iskreno i dirljivo Kusovac nastavlja svoju priču: „Progonjena mi je porodica iz Knina i deda i otac, a evo i ja. Ko smo mi zapravo, često se zapitam i boli me što sam ja među mojim sunarodnicima u Hrvatskoj danas nepoželjan. Moram reći da nam država Srbija pomaže koliko može, ali i pored toga ima stotine primera poput mog i onih još težih koji jasno oslikavaju koliki je stepen diskriminacija, obespravljivanja i progona nad nama. Mi moramo i možemo samo skupa delovati samo tako kad smo zajedno naša borba može imati rezultate, to je put da sačuvamo Republiku Srpskau Krajinu“. 

Samo na Happy tv u emisijama našeg programa možete čuti iskrene ispovesti svedoka jednog vremena čije su posledice mogle biti ne samo egzodus iz države u kojoj su vekovima živeli Srbi kao autohton narod nego i nestanak čitavog naroda. Borba koju naši sunarodnici vode za istinu bila je i uvek će biti podržana medijski od strane TV Happy. Ostanite uz naš program, čućete i videti istinite priče, predočene autentičnim svedočenjima, dirljivo i potreno ispričane kao opomena čirtavom Srpskom narodu da iz sopstvene istorije izvuče nauk.

Svakog jutra u istom terminu budite uz emisiju „Dobro jutro Srbijo“  autora i voditelja Anđele Lakičević i Božidara Gutića. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter