Izvor:
30.03.2018 u 17:43
0

POTPISAN MEMORANDUM: Odnos Srbije i Rusije upotpunjen dobrom ekonomskom saradnjom!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor ruskih železnica Oleg Belozjorov potpisali su danas Memorandum o razvoju odnosa strateškog partnerstva i zajedničke realizacije infrastrukturnih projekata.

Mihajlović je ocenila značajnim današnji memorandum, i istakla da su sve rehabilitovane i rekonstruisane pruge dokaz partnerskog odnosa koje Rusija i Srbija imaju.

Sa ruskim železnicama sarađujemo dugi niz godina, posebno na izgradnji železnica i nabavci vozova, a budućnost naše saradnje proizilazi iz ovog memoranduma – podvukla je Mihajlović.

Ministarka Mihajlović i direktor ruskih železnica Belozjorov na sastanku su razgovarali i o disprečerskom centru na Topčideru, projektu za koji su Rusi pokazali ineresovanje.

Projekat disprečerskog centra je važan jer želimo da u našoj zemlji, osim drumskog, i železnički saobraćaj postane dominantan – istakla je resorna ministarka.

Generalni direktor i načelnik uprave "Ruske železnice" Oleg Belozjorov rekao je novinarima da će potpisivanje današnjeg memoranduma proširiti rusko-srpsku saradnju. On je kazao i da su na sastanku sa srpskom ministarkom razmatrani nove mehanizmi za državno – privatno partnerstvo dve zemlje, i dodao da bi to predstavljalo novi nivo saradnje.

Sastanku i potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je naglasio da su dobri odnosi dve zemlje konačno upotpunjeni i dobrom ekonomskom saradnjom. On je objasnio da se radi o visokotehnološkoj saradnji koja je u korist Srbije, a koja će i povećati konkurentnost dve zemlje.

Nadam se da će memorandum biti pionir za dvostranu ekonomsku saradnju koja je jako bitna – poručio je Čepurin.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter