Izvor: tanjug
11.08.2021 u 16:36
0

MIHAJLOVIĆ: „Sve dok ijedna žena trpi nasilje ili ekonomski zavisna od muškarca, naš posao nije završen!“

 Borba za rodnu ravnopravnost i bolji položaj žena u društvu i dalje traje, poručila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Na dan kada su 1945. godine žene u našoj zemlji izborile pravo glasa ona je poručila da i danas, 76 godina kasnije, posao oko ravnopravnosti nije završen.

VAŽNO:

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: „Problem Srbije nisu VISOKE CENE, već NISKI PRIHODI!“

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Kada vidite Beograd na vodi setite se kada smo maštali o tome – SNOVI STVARAJU BUDUĆNOST! (VIDEO)

BRAT I SESTRA IZ NIŠA SMEŠTENI U SOCIJALNU USTANOVU: Pobegli od majke za Beograd, jer su ŽIVELI U UŽASNIM USLOVIMA

DR KON U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Ako se ne vakcinišu OVI LJUDI virus će opstati! Na sledećem sastanku IZLAZIMO SA SUPROTNIM STAVOVIMA!

-Sve dok ijedna žena trpi nasilje, dok je manje plaćena za isti posao ili ekonomski zavisna od muškarca, naš posao nije završen- rekla je ona.

Zorana Mihajlović je podsetila, navodi se u saopštenju, da je i dalje 14,7 odsto manje zaposlenih žena od muškaraca, iako u Srbiji one većinski završavaju fakultete.

Podsetila je da je za 10 godina više od 300 žena nastradalo u porodičnom i partnerskom nasilju, te da su neretko izložene polnoj diskriminaciji na poslu.

PROČITAJTE JOŠ:

BEŽIVOTNO TELO NAĐENO U IBRU: Porodica neutešna!

DOGAŠAVANJE POŽARA U VINČI: Noćas sipano 100 tona vode!

POLICIJA NASRNULA NA DEMONSTRANTE U LONDONU! Antivakseri provaljivali u zgradu BBC-ja – kolege SVE SNIMILE (VIDEO)

VESIĆ: Naši Olimpijci naš ponos!

-Nemamo pravo da odustanemo od borbe za ženska prava, kako zbog svih žena koje su se borile za veća prava, tako i zbog generacija devojčica i žena koje tek dolaze. Naša vizija je društvo jednakih šansi. Borimo se za zajednicu jednakih mogućnosti i za žene kao i za muškarce, jer samo takvo društvo može da napreduje-  poručila je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter